REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Claudiu Manda: Fostul şef al ANI ne-a prezentat o listă de persoane din zona politică, din justiţie şi din instituţiile de forţă care mergeau la petreceri la sediul K2 al SRI

Claudiu Manda: Fostul şef al ANI ne-a prezentat o listă de persoane din zona politică, din justiţie şi din instituţiile de forţă care mergeau la petreceri la sediul K2 al SRI

Replica API 17 noiembrie 2017 | 09:10 370

Şeful Comisiei SRI Claudiu Manda a declarat miercuri, după audierea fostului şef al ANI Horia Georgescu, că acesta a prezentat o listă de persoane din zona politică - PSD, PNL, PDL - şi a insituţiilor de forţă şi din zona justiţiei, care mergeau la aniversări la sediul K2 al SRI, scrie news.ro.

"Ne-a relatat despre o zi onomastică a domniei sale la care au participat persoane din conducerea SRI şi persoane politice. Ne-a relatat despre zile de naştere ale şefului SRI la vremea respectivă şi ale prim-adjunctului la vremea respectivă care se ţineau la sediul de la K2 şi la care participau diferite persoane din zona politică, din zona instituţiilor de forţă şi a enumerat cred toate instituţiile de forţă - nouă ne-a prezentat această listă, nu pot da nume, sunt o parte persoae politice de la PSD, de la PDL, PNL şi tot ce înseamnă zona de forţă din Ministerul Justiţiei şi instituţiile de forţă ale statului", a declarat Claudiu Manda.

Întrebat dacă a participat şi şefa DNA Laura Codruţa Kovesi la aceste întâlniri, Manda a evitat să răspundă.

"Dacă aş confirma sau infirma vreunul dintre nume, ar trebui să fac la fel cu toate numele. S-a vorbit de instituţii de forţă, de informaţii, conducerea acestor instituţii, inclusiv MJ, zona de parchete, zona de instanţe, nu pot da nume. Avem lista, urmează să verificăm, vom trimite întrebare la SRI dacă au cunoştinţă de aceste zile, dacă s-au ţinut, dacă ştiu care sunt persoanele", a explicat el.

De asemenea, el a relatat că Horia Georgescu a spus comisiei că în 2011 s-a semnat un protocol între ANI şi SRI, subliniind însă că printre cele 65 de protocoale primite de la SRI nu se află niciunul cu ANI, motiv pentru care îl va solicita de la Agenţia Naţională de Integritate.

"Urmează să solicităm celor de la ANI dacă au – Georgescu a indicat că acest protocol se află în arhiva ANI, la biroul de documente secrete – solicităm acest protocol de la ANII şi îl solicităm şi din arhiva SRI", a spus Manda.

În martie, Dan Andronic a vorbit despre mai multe întâlniri şi petreceri la care ar fi participat George Maior, Liviu Dragnea. Sebastian Ghiţă, Laura Codruţa Kovesi, procurori, judecători şi la care erau luate decizii importante, nominlizându-l şi pe Horia Georgescu. Atunci, comentând aceste informaţii, Georgescu a scris pe contul său de Facebook: "Am participat la unele evenimente private de tipul celor menţionate, fiind invitat. Nu doresc sa comentez alte detalii referitoare la participanţi".

El a fost prezent la comisia SRI în cadrul seriei de audieri declanşate ca urmare a afirmaţiilor fostului angajat SRI Daniel Dragomir privind relaţiile şefilor serviciului cu politicieni şi influenţarea unor decizii în justiţie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pai unde sa petreaca ? asa era si inainte de 89 . nu s a schimbat nimic la nivel de protocol in institutiile de stat . ce va tot mirati ? aiureala de comisii ............
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367