REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Claudiu Manda: România are nevoie de patrioţi adevăraţi

Claudiu Manda: România are nevoie de patrioţi adevăraţi

Replica API 21 mai 2019 | 00:20 396

Candidat PSD la alegerile pentru Parlamentul European

Candidat PSD la alegerile pentru Parlamentul European

Claudiu Manda

Pe data de 26 mai au loc alegerile pentru Parlamentul Europei, iar PSD deschide lista cu Rovana Plumb; pe un loc eligibil se află şi Claudiu Manda, în prezent vicepreşedinte al Senatului României. „Le transmit oamenilor să-și ia un răgaz și să analizeze cum s-a schimbat viața lor și nivelul lor de trai în ultimii doi ani.

Dacă aceștia consideră că trăiesc mai bine și sunt mai mulțumiți de felul în care se desfășoară viața lor de zi cu zi, atunci am încredere că ne vor mandata să-i reprezentăm și în Parlamentul European. Am demonstrat ce am reușit să realizăm la guvernare și cred că e momentul să mergem mai departe, pentru a promova România frumoasă, mândră în Europa”, a transmis Manda alegătorilor, în cadrul unui interviu acordat cotidianului “Replica”.

Reporter: Domnule Manda, a fost o surpriză prezenţa dvs. pe lista pentru europarlamentare. Cu ce proiecte mergeţi în Parlamentul European?

Claudiu Manda: Sunt foarte multe lucruri pe care doresc să mă axez la Bruxelles, însă vă voi menționa trei dintre acestea. Eu și colegii mei ne dorim ca România să fie egală cu restul statelor și de aceea o să luptăm pentru ca dublul standard să nu mai existe, indiferent de domeniu.

Tratamentul preferențial este o idee la care trebuie să se renunțe, iar aici ajung la cea de-a doua idee, și anume aceea că vrem ca drepturile și obligațiile să fie aceleași pentru toate statele. Aici mă refer, bineînțeles, și la imixtiunea altor state sau ale Uniunii în sine doar în afacerile interne ale unui singur stat.

Trebuie să conștientizăm că, da, facem parte dintr-o alianță, dar că acest lucru nu trebuie să ne permită să fim doar noi „certați” pentru anumite lucruri care se petrec, în vreme ce și în alte state se întâmplă chestiuni asemănătoare.

În al treilea rând, voi marja foarte mult pe o temă care are mai multe avantaje, și anume energia pe bază de cărbune și mineritul. Există, în România, un potențial imens pentru această industrie și există oameni care vor să muncească în acest domeniu. Este un sector care trebuie să rămână viu și trebuie să găsim urgent soluții în acest sens.

Rep.: Sesizez în mai multe discursuri ale colegilor dumneavoastră de partid următorul mesaj: “România nu mai vrea să fie tratată ca o ţară de mâna a doua”. De ce credeţi că România este tratată de această manieră şi de către cine?

C.M.: România a avut o imagine afectată de persoanele care o reprezintă în peisajul extern. Deși, la momentul actual, ne clasăm pe primele locuri în mai multe domenii între țările din Uniunea Europeană, este un crez general, insuflat și de mass media, de formatorii de opinie sau de persoane importante care au anumite interese, că suntem pe locurile codașe din Europa. Această percepție trebuie să înceteze. Suntem o țară care deja a intrat pe făgașul cel bun, după cum o spun statisticile. Nu mai este cazul să vorbim despre o Românie care stă cu capul plecat în fața celorlalte țări sau puteri economice din Uniune.

Sigur, avem diferențe față de celelalte state, cum au și ele față de noi, însă avem aceleași drepturi și obligații și nu avem de ce să ne considerăm inferiori. Iar pentru a promova această imagine a României, e nevoie de patrioți adevărați care să apere interesele țării și ale cetățenilor ei.

Rep.: Se vorbeşte mult, în ultima perioadă, despre produse neconforme care ajung pe filiera importului în România. Concret, cum veţi stopa acest „fenomen”?

C.M.: Există o lege care va fi adoptată în curând, pe care o cunoașteți drept „legea dublului standard”, promovată de PSD. Ea se referă la sancționarea celor care vând produse sau servicii de o calitate îndoielnică, iar amenda este de maxim 4% din cifra de afaceri. Celor care vor avea abateri repetate li se va suspenda autorizația de funcționare pe o perioadă de șase luni.

Nu vorbim doar despre alimente, ci despre produse de larg consum și agroalimentare, servicii de telefonie și internet, carburanți, servicii turistice sau financiare, indiferent de forma de comerț. Dacă vor fi găsite astfel de produse, ele vor fi confiscate și retrase de la vânzarea către public. De menționat este că și celor românești li se vor aplica aceleași prevederi. Sperăm, astfel, să îi descurajăm pe cei care intenționează să le ofere produse și servicii de joasă calitate românilor.

Rep.: Din câte se pare, euroscepticii câştigă destul de mult teren în ţările din vest. Avem şi exemplul Brexit. Mai este Uniunea Europeană un proiect viabil?

C.M.: Așa cum am menționat mai sus, Uniunea Europeană va rămâne un proiect viabil atâta vreme cât toate țările vor fi tratate în mod egal. România, atât la nivel macro, cât și la nivel micro, a beneficiat de foarte multe lucruri bune de la aderarea la Uniunea Europeană.

Avem libera circulație a mărfurilor și persoanelor, posibilitatea mai accesibilă de a studia în străinătate, totul de la a munci în orice stat până la a comunica liber în orice țară, avem investiții străine și beneficiem de fonduri europene, plus multe alte avantaje.

Uniunea Europeană nu se va clătina dacă fiecare stat își îndeplinește rolul și își respectă limitele. Așa cum bine știm, libertatea cuiva se termină acolo unde începe libertatea altcuiva. Consider că acesta este un principiu care trebuie respectat la nivel european. PSD este PRO EUROPA.

Rep.: În încheiere, vă rugăm să transmiteţi un îndemn scurt către alegătorii care se vor prezenta la urne în data de 26 mai.

C.M.: Aș vrea să le transmit oamenilor să-și ia un răgaz și să analizeze cum s-a schimbat viața lor și nivelul lor de trai în ultimii doi ani. Dacă aceștia consideră că trăiesc mai bine și sunt mai mulțumiți de felul în care se desfășoară viața lor de zi cu zi, atunci am încredere că ne vor mandata să-i reprezentăm și în Parlamentul European. Am demonstrat ce am reușit să realizăm la guvernare și cred că e momentul să mergem mai departe, pentru a promova România frumoasă, mândră în Europa.

A.C.

Comandat de Partidul Social Democrat - PSD, cod mandatar financiar coordonator 41190008

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218