REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Claudiu Palaz , atac la Decebal Făgădău: „A făcut UMC-ul. A fost exmatriculat de două ori“

Claudiu Palaz , atac la Decebal Făgădău: „A făcut UMC-ul. A fost exmatriculat de două ori“

Replica API 9 aprilie 2016 | 00:16 1416

Claudiu Palaz

Claudiu Palaz a lansat un atac dur la adresa lui Decebal Făgădău, viceprimarul cu atribuţiid e primar al Constanţei! Candidatul PMP la Primăria Constanţa, Claudiu Palaz a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că a efectuat o anchetă pentru aflarea CV-ului lui Decebal Făgădău. Potrivit lui Palaz, documentul nu este public, aşa cum prevede legea, ci este „ţinut blat”. „Acesta nu este public, ci este pus la blat în Primăria Constanţa. Am descoperit acest CV cu greu şi am reuşit să fac rost de el. Acesta este foarte succint. Scrie că are studii economice şi două masterate, însă nu specifică instituţia, aşa cum specifică faptul că a terminat Colegiul „Mircea cel Bătrân”. Am făcut cercetări şi am descoperit că a făcut UMC-ul şi că a fost exmatriculat de două ori, în 1994 şi 1997. Motivul? A fost prins copiind la examenul domnului profesor Lucian Băluţ! Îi cer lui Făgădău să îşi facă CV-ul public şi să şi-l asume”, a spus Palaz, în cadrul unei conferinţe de presă. „Omul ăsta este un şuţ intelectual. Cer să îşi dea demisia şi să renunţe la candidatură“, a mai adăugat Palaz.

Preşedintele PMP a mai cerut candidaţilor la Primăria Constanţa şi la Consiliul Judeţean Constanţa, Vergil Chiţac, Gheorghe Dragomir şi Cristinel Dragomir, să-şi facă publice declaraţiile de avere. „Cer tuturor candidaţilor la funcţia de primar al Municipiului Constanţa şi la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean să îşi desecretizeze declaraţiile de avere. Acest lucru este foarte important pentru a putea să ne prezentăm în faţa constănţenilor. ” a spus Palaz. Totodată, acesta a menţionat că el şi-a desecretizat declaraţia de avere şi că a fost controlat de autorităţile competente. „Pot spune că sunt singurul politician din Constanţa care a fost supus unor astfel de verificări, şi anume: de Comisia de Cercetare a averilor constituită în baza Lg. 115/1996 şi de Agenţia Naţională de Integritate, conform Lg. 176/2010. Consider că cei care vor ajunge în faţa cetăţenilor pot solicita, conform legii, să fie verificaţi de către A.N.I. Şi să îşi desecretizeze declaraţia de avere. Aşa este corect faţă de constănţeni. Dacă nu vor face acest lucru şi nu vor prezenta public documentul, aşa cum am făcut eu, pot trage o singură concluzie: că au ”schelete în dulap” şi le este frică să o facă, preferând să îi mintă pe constănţeni.” a încheiat Claudiu Palaz. Decebal Făgădău nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere. În schimb, Violeta Ciucur, rectorul UMC, a confirmat că primarul interimar a fost exmatriculat de două ori, însă nu pentru că ar fi copiat, neapărat. „Într-adevăr, a fost exmatriculat de două ori, dar nu numai dânsul, ci mai mulţi. Pentru faptul că n-au mai îndeplinit condiţiile de a frecventa, în continuare, cursurile. Nu ştiu nimic despre copiat, nu eram rector în acea perioadă“, a declarat, pentru Replica, Ciucur.

Mihaela UNGUREAU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Atunci, mai Claudelu, e cazul sa te retragi si tu din cursa , si Stelian Ion, si ceilalti, si sa-l lasati pe profesorul Chitac sa ii predea o lectie elevului Faga
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614