REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Claudiu Palaz NU IARTĂ: a făcut 8 SESIZĂRI la DNA!

Claudiu Palaz NU IARTĂ: a făcut 8 SESIZĂRI la DNA!

Replica API 25 noiembrie 2016 | 00:44 280

Vicepreşedintele CJC: „Un bun organizator nu încurcă politica cu administraţia”

Vicepreşedintele CJC: „Un bun organizator nu încurcă politica cu administraţia”

Claudiu Palaz

Candidaţii la alegerile parlamentare din acest an vor rămâne, pentru mulţi dintre constănţeni, nişte necunoscuţi. Se vor vota listele partidelor, însă, de departe, cea mai proastă decizie a candidaţilor este aceea de a evita confruntările electorale, dezbaterile pe proiecte şi idei. Viitorii parlamentari spun că sunt în campanie „door to door”, însă, până în prezent, constănţenii spun că nu au văzut candidaţii vreunui partid să le bată la uşă, ci doar pliante cu liderii centrali ai formaţiunilor politice, care oricum nu candidează la Constanţa! Despre acest lucru, dar şi despre gravele probleme depistate la nivelul Consiliului Judeţean, am discutat cu preşedintele PMP Constanţa, şi vicepreşedinte al CJC, Claudiu Palaz.

Reporter: Campania electorală pare destul de anostă. Nu avem dezbateri electorale, nu există confruntări de idei şi programe. Dvs., ce părere aveţi?

Claudiu Palaz: Aşa este. Nu există pentru că, cei de la PSD şi PNL fug de asemenea dezbateri electorale. Sunt doar cele de câte 5 minute de la anumite trusturi media, dar fără ecou. Dacă vă amintiţi, atunci când eu am candidat la locale, am solicitat dezbateri publice şi contracandidaţii mei au fugit, aşa cum fug astăzi spre parlament şi nu stau să se lupte pentru constănţeni. Candidaţii PMP sunt pregătiţi pentru astfel de dezbateri, dar, nu au cu cine.

Rep.: Candidaţii de la toate partidele sunt în teritoriu, am remarcat acest lucru. Cum sunt primiţi candidaţii PMP în Constanţa, care este reacţia oamenilor şi, mai ales, ce le promiteţi votanţilor?

Claudiu Palaz: În primul rând, candidaţii PMP nu promit votanţilor, ci propun proiecte pentru aceştia. Tocmai din acest motiv sunt primiţi fără reacţii negative. Suntem optimişti.

Rep.: Nu doar la PMP, ci şi la alte partide, listele de candidaţi conţin oameni „de la centru”. Cum explicaţi dvs. acest lucru? De ce ar trebui să ni se pară ceva normal sau ce să înţelegem - Constanţa nu avea suficienţi oameni buni care să candideze?

Claudiu Palaz: Cu o lună înainte de alegeri am zis că sunt genul pragmatic şi că vor fi cap de listă candidaţi cu notorietate şi care pot trage lista. Aşa se explică prezenţa lui Robert Turcescu şi a lui Dorel Onaca în fruntea listelor. Eu, personal, aşa cum am promis constănţenilor, nu am candidat pentru parlament, spre deosebire de contracandidaţii mei de la PNL sau ALDE, care acum fug în Parlament şi nu stau să-şi susţină proiectele promise constănţenilor în campania de la locale. Oare cum se vor mai prezenta şi cum vor mai minţi PNL sau ALDE în faţa constănţenilor peste 4 ani? Care va fi motivul invocat pentru plecarea lor în Parlament?

Rep.: Pe langă faptul că sunteţi preşedinte PMP Constanţa, sunteţi şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. Din această postură, care a fost cea mai dificilă situaţie pe care a trebuit sau trebuie să o gestionaţi?

Claudiu Palaz: Nu există situaţie dificilă legată de cele două funcţii: cea politică şi cea administrativă. Este o normalitate. Doar cei slabi se plâng de astfel de situaţii.

Rep.: Din ce aţi descoperit pană acum în activitatea anterioară de la CJC, câte sesizări aţi transmis în atenţia organelor de anchetă? Daţi-mi exemple.

Claudiu Palaz: Concret, am făcut 4 sesizări DNA împotriva celor care au dus la falimentarea Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa. Am dat drumul la patru plângeri penale împotriva celor care au săvârşit nereguli la Regie, s-au strâns materiale în toată această perioadă şi s-au făcut verificări. Un număr de 17 persoane au fost trimise în judecată, în legătură cu un presupus prejudiciu de peste 30 de milioane de lei în dauna Consiliului Judeţean Constanţa şi a peste un milion de lei în dauna statului român. Totodată, am făcut alte 4 plângeri penale la DNA împotriva executanţilor şi furnizorilor unor proiecte nefinalizate, precum: 1. Proiectului Centrul "Jean Constantin"; 2. Reabilitarea, modernizarea şi dotarea Ambulatoriului din Eforie Sud; 3. Reparaţia drumului judeţean între Ovidiu şi Poartă Albă; 4. Extinderea Unităţii de Asistenţă Medico-Socială de la Agigea.

Rep.: Suntem în plin sezon rece. Judeţul Constanţa este pregătit să facă fată unor eventuale ninsori sau altor fenomene specifice iernii, sau toată lumea este acum ocupată cu campania electorală?

Claudiu Palaz: Exclus să nu fim pregătiţi! Un bun organizator nu încurcă politica cu administraţia. Experienţa pe care am acumulat-o ca prefect al judeţului Constanţa mă ajută în acest sens.

Rep.: De la 1 la 10, ce notă acordaţi fostei conduceri CJC şi care sunt principalele reproşuri?

Claudiu Palaz: Nu aveţi cifre aici pentru preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu. Le-aţi uitat pe cele negative. I-aş reproşa că şi-a bătut joc de angajaţi şi de aleşii locali. Azi sunt multe probleme din cauza lui. Păcat! A administrat judeţul precum propria moşie. În schimb, de morţii politici, numai de bine. Pentru mine este un capitol închis. Nu mai este un adversar politic. Este istorie. O istorie urâtă a administraţiei judeţene, dar, istorie.

Rep.: În ce localităti sunt cele mai urgente/grave probleme de rezolvat şi ce măsuri aţi propus sau au fost luate pentru rezolvarea lor? Vă rog, exemple.

Claudiu Palaz: Toate localităţile au probleme majore. Poate ce este considerată a fi problemă majoră pentru una, este minoră pentru alta. Cert este că noi, cei din noua conducere a Consiliului Judeţean Constanţa, le analizăm realist şi pragmatic şi vrem să le rezolvăm. Repet, toate localităţile au probleme. Cobadin: problema cu preluarea şi administrarea târgului săptămânal. Dobromir şi Lipniţa: problema cu înfiinţarea celor două noi puncte de trecere a frontierei. Medgidia: parcul industrial susţinut de cei de la Uniunea Democrată a Tătarilor, respectiv de domnul Sali Negiat. Drumurile judeţene care trec prin localităţi sunt o problemă, iar pentru a verifica buna calitate a lucrărilor, am solicitat primarilor din localităţi să contrasemneze procesul verbal de recepţie a lucrărilor. Sunt problemele legate de transportul de călători etc.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De taratura asta PSD ista cand scapam Cu asemenea specimen in Cjc mai bine fugim. Constanteni trezitiva odata Astea isi bat joc de noi
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614