REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.1° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Claudiu Palaz şi Nicolae Pescaru, premiaţi în lipsă de cadrele militare în rezervă

Claudiu Palaz şi Nicolae Pescaru, premiaţi în lipsă de cadrele militare în rezervă

Replica API 13 iunie 2011 | 00:00 188

Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere, la ceas aniversar

Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere, la ceas aniversar

Membrii Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere, filiala "Tomis" Constanţa au sărbătorit, duminică, prima aniversare, cea de 20 de ani de la înfiinţare. Asociaţia este formată din foşti poliţişti, cei mai mulţi cu grade înalte. Evenimentul aniversar a avut loc în sala mare a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa. Invitaţi la eveniment au fost, pe lângă membrii Asociaţiei, şi câteva personalităţi locale, printre care se numără prefectul Constanţei, Claudiu Palaz, care nu a putut fi prezent, adjunctul IPJ, comisarul-şef Adrian Rapotan, comisarul-şef Vasile Dăogaru - şeful Poliţiei Medgidia, comisarul-şef Nicolae Pescaru - şeful Poliţiei Mangalia, primarul de la Medgidia, Marian Iordache şi alţii. La ora 10:00, sala mare a IPJ a devenit neîncăpătoare pentru membrii Asociaţiei, care s-au prezentat în număr mare. Printre aceştia se aflau şi foşti poliţişti trecuţi de vârsta de 70-80 de ani, care au venit sprijinindu-se în baston, ba chiar şi însoţiţi de câte o domnişoară uşor trecută de 20 de ani. Potrivit preşedintelui filialei Tomis, colonelul în rezervă Marin Constantin, la nivel naţional sunt în jur de 66.000 de cadre în rezervă şi în retragere, dintre care aproximativ 35.000 sunt membrii ale acestei Asociaţii. "Încă din 2007, în judeţul Constanţa erau înfiinţate 4 subfiliale, după care au mai fost înfiinţate încă 2. Astfel, avem subfiliale la Constanţa, Mangalia, Medgidia, Năvodari, Băneasa, Hârşova, urmând ca în scurt timp să înfiinţăm şi unul la Cernavodă. Am primit sprijin din partea IPJ Constanţa şi vreau să-i mulţumim, pe această cale, reprezentantului IPJ, Adrian Rapotan. (...) La nivel naţional, Asociaţia s-a luptat permanent pentru drepturile noastre, printre care se numără şi pensiile. Am primit asigurări că până în decembrie a.c., ni se vor recalcula pensiile. Trebuie să îi sprijinim membrii asociaţiei care sunt în evidenţă. Din cotizaţiile noastre, am reuşit să-i ajutăm pe 2 colegi, unul din Mangalia şi unul din Ovidiu, care au câte un picior amputat. Vrem să îi asigurăm pe toţi membrii că, în caz de înmormântare, familiile lor vor avea tot sprijinul nostru", a precizat, în cadrul discursului, colonelul în rezervă Marin Constantin.

Sponsorizări de la prefect

În cadrul aceluiaşi eveniment, preşedintele poliţiştilor în retragere şi în rezervă a precizat că, anul trecut, Prefectura Constanţa i-a ajutat să efectueze unele activităţi recreative "Anul trecut am făcut, din sponsorizări, călătorii în Bulgaria, la Balcic, Nisipurile de Aur, Varna şi alte staţiuni. Am fost la prefect şi i-am spus că, deşi dacă nu ne mai poate sponsoriza cu 50 de milioane (ROL) ca în anii trecuţi, măcar să ne ajute cu transportul. Nici nu a stat prea mult pe gânduri, în 2 minute aveam pus la dispoziţie un autocar", a mai spus colonelul Constantin. Spre finalul întrunirii, mai multe personalităţi locale au primit diplome de excelenţă, în timp ce unii rezervişti au primit diplome aniversare. Astfel, printre cei premiaţi, se numără prefectul Claudiu Palaz, care, deşi nu a participat, s-a ales cu o diplomă, adjunctul IPJ, Adrian Rapotan, primarul Marian Iordache de la Medgidia, şeful Poliţiei Medgidia, Vasile Dăogaru, şeful Poliţiei Mangalia, Nicolae Pescaru, şeful Poliţiei Năvodari, Emilian Tănăselea şi şeful Poliţiei Municipiului Constanţa, comisarul-şef Emilian Pârvu. Adjunctul Adrian Rapotan, după ce şi-a revăzut mentorii şi profesorii pe care i-a urmat, le-a promis că actualul sediu al Poliţiei Rutiere, din centrul Constanţei, îl va da Asociaţiei, pentru a-şi desfăşura activitatea acolo, însă numai după ce Serviciul Rutier se va muta în noul sediu.

Poliţişti, din nou

La final, poliţiştii şi-au declarat intenţia de a ajuta în cadrul unor anchete mai greoaie, în cazul în care li se va solicita ajutorul. "Suntem o masă de specialişti, cu o vastă experienţă în domeniu, iar Inspectoratul nu se foloseşte, în momentul de faţă, de adevărata noastră valoare. Propunem să putem fi solicitaţi să ajutăm la soluţionarea unor cauze rămase cu autori necunoscuţi şi nu numai", au precizat câţiva rezervişti din sală, primind ulterior asigurări de la Rapotan că se va apela la ajutorul lor. La plecare, toţi invitaţii au băut câte un pahar de şampanie.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218