REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
23.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Claudiu Palaz: "Vreau funcţia de primar pentru a rezolva problemele constănţenilor"

Claudiu Palaz: "Vreau funcţia de primar pentru a rezolva problemele constănţenilor"

Replica API 6 iunie 2012 | 00:00 144

Candidatul UNPR la Primăria Constanţa, despre proiecte şi aspiraţii

Candidatul UNPR la Primăria Constanţa, despre proiecte şi aspiraţii

Fostul prefect al judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, candidează pentru mandatul de primar al municipiului. El spune că are un proiect bine conturat, un proiect realist. "M-am născut, am crescut şi m-am format în Constanţa. De aceea mă doare prezentul oraşului meu", declară candidatul UNPR la Primăria Constanţa. Şi tot Palaz susţine că nu este interesat decât de funcţia de primar, nu şi de cea de consilier: "Pot contribui cu adevărat la viitorul Constanţei doar ca primar".

Reporter: Mai avem foarte puţin şi mergem la vot. A fost o campanie cu atacuri între candidaţi. Care vi s-a părut cel mai josnic atac din partea unui contracandidat şi cu ce argumente demontaţi acel atac? Încercaţi, vă rog, să nu recurgeţi şi dvs. la atacuri, explicaţi logic, punctual, de ce nu are dreptate acel contracandidat.

Claudiu Iorga Palaz: Cel mai josnic atac este cel prin care s- a încercat asocierea mea cu actualul primar. Şi este cu atât mai jalnic, cu cât vine de la un contracandidat pe care l-am ajutat când mi-a cerut ajutorul. Nu-l numesc. Nici nu vreau să explic acum de ce nu are dreptate. Constănţenii îmi cunosc activitatea ca prefect şi toţi ştiu că am fost şi sunt singurul oponent real al administraţiei Mazăre-Constantinescu. Toate acţiunile mele de până acum au fost îndreptate împotriva abuzurilor acestora, toate proiectele mele vor să îndrepte nedreptăţile pe care le-au făcut cei doi constănţenilor, oraşului şi judeţului nostru.

Rep.: Credeţi că populaţia este pregătită să îl schimbe pe primarul Radu Mazăre? Dacă da, spuneţi de ce schimbarea ar trebui să se "traducă" prin alegerea lui Claudiu Iorga Palaz primar. Convingeţi-mă pe mine, de exemplu, pe scurt, de ce ar trebui să vă votez.

C.I.P.: Populaţia este de mult timp pregătită să-l schimbe pe Mazăre. Doar că nu a avut alternativă viabilă şi credibilă până acum. Pe mine mă reprezintă faptele mele. Sunt singurul care poate spune: voi face pentru că am făcut şi pentru că sunt un profesionist. Ştiţi şi dumneavoastră, ca toţi constănţenii, ce am făcut ca prefect al judeţului Constanţa: am salvat Cazinoul de la vânzare, am închis magazinele de vise, am deblocat lucrările la autostradă, am salvat cultura constănţeană de la distrugere. Şi acestea sunt doar câteva dintre realizările mele în slujba constănţenilor. Lista poate continua.

Rep.: Unii dintre noi ne-am săturat de certuri, atacuri, scandaluri. Vrem să auzim proiecte concrete. Spuneţi-mi 3 şi cum anume vor deveni realitate pentru Constanţa.

C.I.P.: În primul rând, va deveni o realitate faptul că administraţia locală va reprezenta adevărata majoritate şi, implicit, interesul public al tuturor constănţenilor. Un dialog real şi consistent între primar şi cetăţean va determina identificarea şi soluţionarea în cascadă a tuturor problemelor cu care ne confruntăm. În al doilea rând, Constanţa va deveni un oraş de top prin refacerea infrastructurii, înţelegând prin aceasta stoparea mutilării urbanistice a zonei peninsulare şi reabilitarea centrului istoric în integralitatea sa, reabilitarea şi administrarea simbolurilor oraşului nostru: Cazinoul, faleza, monumentele istorice, siturile arheologice, centrul pietonal Ştefan cel Mare, asfaltarea şi consolidarea cu responsabilitate a tuturor străzilor şi trotuarelor care necesită reparaţii, reabilitarea completă a străzii Traian şi redarea sa circulaţiei autovehiculelor, construirea de parcări subterane, printr-un proiect urbanistic unitar şi eliminarea "caracatiţelor", modernizarea tuturor pieţelor din municipiul Constanţa, cu precădere cele din zonele Griviţa, Tomis III, Tomis Nord, precum şi extinderea pieţelor de cartier, construirea de piste destinate bicicliştilor pe principalele bulevarde ale oraşului. Şi, în al treilea rând, creşterea calităţii vieţii în Constanţa prin deblocarea mediului de afaceri, fapt ce va asigura sute şi mii de locuri de muncă pe tot parcursul anului.

Rep.: Aţi spus că dacă nu veţi fi ales primar, nu veţi accepta să rămâneţi consilier. Există posibilitatea să vă răzgândiţi? Ştiţi că şi din postura de consilier puteţi iniţia proiecte pentru Constanţa...

C.I.P.: Cu un primar ca Radu Mazăre, orice proiect pentru Constanţa ar muri din start. Vă reamintesc faptul că în 12 ani nici un proiect iniţiat de vreun consilier local, care nu face parte din anturajul lui Mazăre, nu a fost promovat. Eu am un program temeinic, construit pe baza unei diagnoze precise a stării municipiului, proiecte viabile şi realizabile, cu soluţii concrete pentru fiecare tip de problemă. Experienţa profesională şi ceea ce am făcut deja în calitate de Prefect reprezintă garanţia că pot transpune în practică Programul "Deschide Constanţa", însă doar în calitate de primar. Nu mă interesează un post de consilier prin care să-mi rezolv problemele personale. Eu am o viaţă bine clădită. Vreau funcţia de primar pentru a rezolva problemele constănţenilor. M-am născut, am crescut şi m-am format în Constanţa. De aceea mă doare prezentul oraşului meu. Pot contribui cu adevărat la viitorul Constanţei doar ca primar.

Rep.: Ce le transmiteţi pensionarilor care zilele acestea au strigat: "Mazăre, noi suntem puterea ta"?

C.I.P.: Le transmit că le apreciez consecvenţa şi dăruirea faţă de o cauză, chiar dacă pierdută. Însă trebuie să ştie că domniile lor merită mult mai mult decât pachete cu pui. Merită, pe lângă acestea, şi chiar mai consistente, un oraş frumos şi civilizat, locuri de muncă pentru copiii lor, exemple frumoase pentru nepoţii lor. Pensionarii sunt seniorii noştri. Sunt foştii noştri profesori, ingineri, muncitori în port. Eu nu voi accepta niciodată să-i văd îmbrâncindu-se la cozi şi călcându-se în picioare ca pe vremea lui Ceauşescu. Programul meu social exclude "cozile umilinţei".

Rep.: Ce le transmiteţi tuturor constănţenilor?

C.I.P.: Le transmit că am convingerea că în prezent la malul mării se ridică o nouă putere: Puterea Constănţenilor. Cu Palaz primar, ales prin participare masivă la vot, constănţenii vor deveni cu adevărat ceea ce merită să fie: adevărata putere a Constanţei, pe care eu o voi garanta ca Primar.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369