REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
12.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Clejanii, Carla's Dreams şi Mahala Rai Banda nu mai vin la Medgidia. Zilele oraşului, anulate; primarul acuză consilierii că "împiedică un act cultural"

Clejanii, Carla's Dreams şi Mahala Rai Banda nu mai vin la Medgidia. Zilele oraşului, anulate; primarul acuză consilierii că "împiedică un act cultural"

Replica API 5 septembrie 2016 | 15:14 424

Primăria municipiului Medgidia anunță anularea evenimentului „Zilele municipiului Medgidia” din cauza "atitudinii ostile, a disprețului și declarațiilor tendențioase manifestate de o parte a consilierilor locali, în cadrul ședinței ordinare desfășurate în data de 31 august", anunţă edilul Valentin Vrabie.

Potrivit primarului Valentin Vrabie, "consilierii locali Socaciu Zuleiha - PSD, Narcis Ion – PSD, Gheorghiu Georgiana Rosemari – PNL, Păun Nicolae – ALDE, Butnaru Marian – PMM, contestă dreptul la cultură al locuitorilor acestui municipiu. Datorită mofturilor politice pe care le afișează cei care ar trebui să reprezinte de fapt interesele cetățenilor, anul acesta, Medgidia rămâne mai săracă la capitolul cultură iar cu banii alocați acestui eveniment, vor fi asfaltați 150 de metri de carosabil, respectând recomandarea doamnei consilier Socaciu Zuleiha".

“Fac apel și pe această cale la președinții partidelor politice să-și facă o curățenie serioasă în interior și să elimine toți demagogii, frustrații și incompetenții care blochează actul administrativ. Avem nevoie stringentă de oameni de bună-credință interesați să dezvolte municipiul iar dacă reforma partidelor politice devine doar un concept învechit, voi lua măsurile care se impun. Intenționez să pun capăt acestui circ, prin consultarea cetățenilor cu privire la desfășurarea unui referendum pentru alegerea unui nou consiliu local. Am venit aici pentru a schimba lucrurile în bine și orice zi pierdută este în defavoarea cetățenilor. Nu voi permite ca starea degradantă în care a ajuns acest oraș să fie perpetuată și în mandatul meu!” declară primarul Valentin Vrabie.

Programul propus pentru „Zilele municipiului Medgidia”:

Vineri 09 septembrie 2016 - program artistic muzică polulară: Irina Loghin, Maria Ciobanu, Angela Rusu, Constantin Enceanu, Ionuț Dolanescu și Taraful de la Clejani;

Sâmbătă 10 septembrie 2016 - program artistic muzică ușoară: Carla`s Dreams, Feli Donose, Provincialii, Ruby și un superb foc de artificii;

Duminică 11 septembrie 2016 – program artistic ziua minorităților: muzică grecească - Ionuț Galani, muzică armânească – Gramoste, muzică turcească - Edy Band, muzică țigănească - Mahala Rai Banda, muzică rusească – Matros.

UPDATE:

De precizat că aleşii locali au votat pentru alocarea sumei necesare evenimentului, 180 de mii de lei, iar singura discuţie ar fi fost legată de modul de alocare a banilor în funcţie de artişti. Însă, aceste comentarii, nu anulau acordul dat de consilieri pentru organizarea evenimentului! Odată aprobată hotărârea, executivul, în speţă primarul, este cel care pune în aplicare organizarea evenimentului!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102