REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Clienții băncilor catalane asigurați că depozitele lor sunt în siguranță

Clienții băncilor catalane asigurați că depozitele lor sunt în siguranță

Replica API 5 octombrie 2017 | 00:00 286

Luis de Guindos

Ministrul spaniol al Economiei și principalele bănci din Catalonia i-au asigurat, miercuri, pe clienții băncilor că depozitele lor sunt în siguranță fată de criza din regiune, informează Reuters, citat de Agerpres.

"Băncile catalane sunt bănci spaniole, iar băncile din Europa sunt solide. Clienții lor nu au de ce să se teamă", a declarat ministrul spaniol al Economiei, Luis de Guindos, după protestele de masă care au avut loc în urma referendumului pentru independență.

Comentariile ministrului spaniol al Economiei vin după ce Caixabank, cel mai mare grup bancar din Catalonia, a cerut angajaților să comunice, preventiv, clienților că banca este decisă să le protejeze interesele. Într-un mesaj trimis marți seară angajaților Caixabank, și care a fost consultat de Reuters, acestora li se cere să comunice clienților "că singurul obiectiv al băncii este protejarea, tot timpul, a intereselor clienților, acționarilor și angajaților, precum și garantarea integrității depozitelor".

Banco Sabadell, a cincea mare bancă din Spania cu operațiuni importante în Catalonia, a încercat la rândul său să calmeze îngrijorările. "Sabadell are mecanisme și va lua măsurile necesare pentru a putea continua să opereze în mod normal în zona euro, garantând interesele acționarilor, clienților și anchetaților, indiferent de scenariu", a afirmat președintele Banco Sabadell, Josep Oliu.

Acțiunile ambelor bănci au scăzut în ultimele zile după turbulențele provocate de referendumul care a avut loc duminică. Zeci de mii de catalani au demonstrat pe străzile din Barcelona împotriva acțiunii forțelor de ordine, care au încercat să întrerupă votul de duminică.

Liderul separatist catalan Carles Puigdemont a afirmat, într-un interviu difuzat miercuri, că guvernul său se pregătește să declare independența acestei regiuni a Spaniei probabil "la sfârșitul săptămânii".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218