Clienții care vin să recicleze PET-uri la Laura și Ionel din Tomis Nord sunt batjocoriți de vânzătoare. Video
Clienții care vin să recicleze PET-uri la Laura și Ionel din Tomis Nord sunt batjocoriți de vânzătoare. Video
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestLa magazinul Laura și Ionel din Tomis Nord, în proximitatea OMV-ului de la Boema, vânzătoarea îi sfidează pe localnicii care vin să recicleze pet-uri. Mai mulți cetățeni se plâng de comportamentul angajatei care îi umilește, trântind și pufnind de câte ori aceștia doresc să-și achite cumpărăturile cu bonurile primite. Majoritatea oamenilor preferă să evite magazinul, pentru a nu mai intra în conflict cu vânzătoarea pusă pe scandal.
Vânzătoarea de la magazinul Laura și Ionel, Tomis Nord, Constanța
Vânzătoarea le face scandal clienților care vin să recicleze
Potrivit informațiilor noastre, la un magazin dintr-un cartier al Constanței, Laura și Ionel din Tomis Nord, vânzătoarea, plictisită de atâta muncă, a decis să-și umple timpul programului cu un circ ieftin. Oamenii spun că îi face să se simtă prost, ca și cum nu ar fi dreptul lor să-și achiziționeze alte alimente în schimbul sticlelor reciclate. O constănțeancă spune că a reciclat 40 de pet-uri și a primit 18 lei. A cumpărat câte ceva, însă mai rămâneau pe bon 2-3 lei pe care angajata magazinului nu i-a considerat bani. Fiind rugată să adauge un produs astfel încât suma să fie completă, a început să „trântească și să pufnească”, încercând să alunge clienții mai repede.
Vânzătoarea de la magazinul Laura și Ionel, Tomis Nord, Constanța
Sfidează pe toată lumea, fără nicio urmă de respect față de clienți
Acesta este comportamentul de zi cu zi al vânzătoarei, nu a fost doar o întâmplare, spun martorii. Episodul de față nu poate fi doar un rezultat al unei zile proaste, deși nici aceasta nu ar fi fost o scuză pentru atitudinea femeii. Astfel, ce se întâmplă la Laura și Ionel sunt doar rezultatele caracterului angajatei. Indiferent de locul de muncă pe care îl ai, mai ales când vine vorba de lucrul cu publicul, trebuie să ții cont de un minim de bun simț și respect față de comunitate. Toată lumea are griji, frustrări și neajunsuri, nimic nu poate scuza modul în care îi tratăm pe cei din jurul nostru care nu ne-au greșit cu nimic.
În cazul persoanelor în vârstă care vizitează magazinul, „câștigătoare” iese întotdeauna vânzătoarea, întrucât oamenii nu au energia și puterea necesară să se certe cu respectiva. Aceștia spun că se simt umiliți și că preferă să evite zona, deja alte magazine se află mai departe de locuințele lor și, fiind mai înaintați în vârstă, nu se deplasează atât de ușor.
Vânzătoarea de la magazinul Laura și Ionel, Tomis Nord, Constanța
Declarația unei femei care locuiește în zonă
„La magazinul Laura și Ionel de lângă OMV Boema unde se primesc SGR-uri, vânzătoarele umilesc persoanele care le duc reciclat, te fură la bani! Dacă vrei să cumperi ceva de bonul respectiv și mai trebuie să iei ceva de 2-3 lei, nu îți vând produsele, în speranța că te vei lăsa păgubaș și nu vei mai cumpăra nimic. Ca să nu mai vorbesc că ești tratat ca ultimul om, se țipă la tine și te umilesc în ultimul hal. Diverși vecini din zonă au reclamat că au pățit la fel și au renunțat să mai ducă SGR-uri la acest magazin. Acest program de reciclare este ceva normal și ar trebui să se organizeze în așa fel încât să funcționeze fără ca oamenii să fie umiliți sau înșelați.“ spune o clientă nemulțumită de modul în care este tratată de angajata magazinului.
Vânzătoarea de la magazinul Laura și Ionel, Tomis Nord, Constanța
S-a întors din drum, cu pet-urile nereciclate!
O altă femeie în vârstă, obosită, ținând în brațe pet-urile pe care voia să le recicleze, a ieșit mâhnită din magazinul cu pricina: „Am fost și eu la magazinul Laura și Ionel de lângă OMV Boema și această vânzătoare zice că nu primește SGR-uri. Ba că nu are saci, ba că nu are loc... Dacă ți le ia, într-un final, și vrei să cumperi ceva de bonul acela, țipă la tine, zice că nu cumperi fix de sumă și te face să te lipsești și să nu mai duci la colectat. O bătaie de joc!“
Așadar, tragem un semnal de alarmă către toți lucrătorii comerciali, dar și managerilor sau proprietarilor care închid ochii sau nu sunt suficient de vigilenți când vine vorba de comportamentul propriilor angajați. Astfel de tratamente pe care unii le aplică unor clienți nevinovați, care doar respectă legea, nu trebuie, sub nicio formă, trecute cu vederea.
Video
.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News