REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Clienţii Citibank, vizaţi de un atac informatic: li se cer datele personale, pentru a nu li se închide contul

Clienţii Citibank, vizaţi de un atac informatic: li se cer datele personale, pentru a nu li se închide contul

Replica API 9 noiembrie 2012 | 00:00 105

Phishing

Phishing

Un nou atac informatic, lansat în decursul acestor zile, vizează clienţii Citibank România. Un mail sosit din partea Citibank România informează potenţialul client al băncii despre, culmea, sesizarea unui atac asupra contului online, motiv pentru care se solicită datele personale, pentru verificarea autenticităţii contului respectiv.

Pentru a determina clientul naiv să-şi ofere datele personale, în mail se precizează că banca va suspenda contul online, dacă nu se trimit imediat informaţiile solicitate. Iată şi cum sună textul atacului asupra clienţilor Citibank România, trimis de pe adresa de mail alerts@alerts.citibank.ro: "Stimate client, recent am observat că mai multe computere au încercat să se conecteze în contul tău Citibank Online cu erori multiple în prima parolă de acces. În acest sens, avem nevoie de reverificarea datelor personale, în scopul de a determina veridicitatea exactă a contului. În cazul în care acest lucru nu se va face până la 8 Noiembrie 2012 vom fi nevoiţi să suspendăm contul dvs. pentru controale de fraudă evenutală pe termen nelimitat. Vă rugăm să descărcaţi documentul ataşat la acest e-mail pentru a verifica identitatea dvs. şi pentru a confirma veridicitatea contului în mod automat. Ne cerem scuze pentru orice inconvenient şi vă multumim pentru înţelegere şi cooperare. Vă rugăm să nu contactaţi direct, această problemă este, în principal prelucrată de către sistemul nostru bancar online. Citibank România". Documentul ataşat este, de fapt, un link după o clonă a site-ului Citibank România, prin intermediul căreia hackerii fură, apoi, datele personale ale clienţilor şi le golesc acestora conturile.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367