REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Clipe de coşmar pentru biciclist constănţean. Cât pe ce să fie UCIS de un şofer neatent!

Clipe de coşmar pentru biciclist constănţean. Cât pe ce să fie UCIS de un şofer neatent!

Replica API 9 noiembrie 2016 | 00:13 200

Constănţenii care merg pe două roţi nu sunt deloc în siguranţă atunci când ies în trafic. De-a lungul timpului foarte multe accidente rutiere i-au implicat pe biciclişti. Asta şi poate pentru că şoferii de autoturisme nu respectă distanţa corespunzătoare faţă de biciclişti, ori nu le acordă prioritate. Un astfel de caz s-a petrecut acum două zile în localitatea Mihail Kogălniceanu. Tânărul biciclist a povestit prin ce clipe de coşmar a trecut.

Neatenţia ori graba sunt deseori cauzele accidentelor rutiere. Acesta este şi cazul unui biciclist constănţean care a fost la un pas de moarte, fiind lovit de o maşină. „Mă deplasam în localitatea Mihail Kogălniceanu cu aproximativ 40 de km/h şi am văzut de la 100 de m distanţă faţă de mine o maşină care avea intenţia să vireze la stânga pe o stradă lăturalnică. Am luat hotărârea să frânez puţin şi am ajuns undeva la 28 de km/h, o viteză ok fără să mă gândesc că aş avea de suferit.

Când mai aveam aproximativ 5-6 m să ajung în dreptul maşinii m-am trezit că şoferul a virat brusc la stânga pentru a intră pe acea străduţă. Am avut reacţie şi am frânat cu ambele frâne cât am putut eu, roată pe spate deja îngheţase şi am început să derapez puţin spre dreapta. Am încercat să mă duc cât mai mult spre stânga benzii, dar nu am avut timp să evit impactul cu maşină şi am intrat undeva cu 20 de km/h.Repet, maşina a virat brusc în faţă mea cu 5-6 m”, povesteşte Marius. De asemenea, acesta menţionează că s-a ales cu răni destul de grave.

„M-am ales cu mâna stânga lovită şi cu partea stânga a bazinului lovit. Voi merge să declar la Poliţie ce s-a întâmplat şi să depun plângere penală pt că mi-a fost pusă în pericol viaţă”, a mai afirmat biciclistul. Potrivit poliţiştilor rutieri, în data de 7 noiembrie, a.c., un autoturism marca Volkswagen circula dinspre Nicolae Bălcescu către Ovidiu, iar pe raza localităţii Mihail Kogălniceanu în dreptul unei intersecţii a surprins şi acroşat un biciclist în vârstă de 26 de ani.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367