REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Clotilde Armand, la Constanţa: Am pierdut alegerile, am înțeles lecția că trebuie să mergem mai departe

Clotilde Armand, la Constanţa: Am pierdut alegerile, am înțeles lecția că trebuie să mergem mai departe

Replica API 9 august 2016 | 02:25 340

Duminică, 7 August, Clotilde Armand, fostul candidat la P4imăria Caoitalei şi unul din liderii marcanți ai USR (Uniunea Salvaţi România), Florin Grigorescu, responsabil extindere USR in zona Sud-Est, au susținut o conferință de presă la Constanța. Ambii au discutat despre USR ca alternativă la partidele politice tradiţionale, despre extinderea USR la nivel național, obiectivele pe termen scurt si mediu. De asemenea, au împărtășit experiența recentă din cadrul administrației locale, ambii având şi poziția de consilier (local sau general).

Evenimentul lui Clotilde Armand de la Constanța nu a fost convingător. Chiar lidera USR a debutat slab cu reprezentanții presei, susținând că după conferință „poate să rămână presa care ne simpatizează”.

„Nicușor Dan a început cu această idee de a da în judecată statul care nu respectă legile țării. Știți de multe procese ale USB. Din păcate, ne-am dat seama că acest demers nu este mereu însoțit de succes. Au fost cazuri când am câștigat un proces ca un palat brâncovenesc, frumos, să nu fie demolat și tot a fost demolat. Atunci, Nicușor a spus să mergem mai departe, că va fi candidat independent în 2012. A câștigat 9%, ne-am dat seama că ne trebuie de trei ori mai multe voturi. Noi, societatea civilă din București, nu am vrut un partid, pentru că aveam o respingere față de politică. Era toxică pentru noi. Până la urmă, după Colectiv, în decembrie 2015 ne-am decis, s-a făcut acest partid. Am vrut să fim un partid local, avem tot această viziune, un partid local, în alianță cu alte partide local. Asta ar fi idealul! Totuși, la birourile electorale numai partidele parlamentare au o voce și ele stăpânesc. Eu am cerut renumărarea voturilor. Matematic, cum au fost voturile ajunse la mine: unde aveam reprezentant în secții am câștigat, unde nu am avut am pierdut! (…) Am pierdut alegerile, am înțeles lecția că trebuie să mergem mai departe. Am primit multe scrisori, mail-uri, care ne-au spus să mergem mai departe. Suntem o platformă pentru partidele locale care încep să se mobilizeze și asta ne dorim! Acest USR este bazat pe principiul etic de integritate, extrem de important pentru noi, nu vrem să ne asumăm nici un fel de risc!”, a spus Clotilde Armand.

M.S.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218