REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Clubul Bamboo a primit somaţie de demolare de pe plajă

Clubul Bamboo a primit somaţie de demolare de pe plajă

Replica API 3 mai 2011 | 00:00 130

Joshua Castellano trebuie să-şi strângă cortul ilegal

Joshua Castellano trebuie să-şi strângă cortul ilegal

În perioada week-endului care a deschis sezonul estival, toate corturile amplasate pe litoral - pe plajă sau zona limitrofă mării - au fost "tolerate" indiferent dacă au fost sau nu autorizate. Legea permite acest lucru, dacă se consideră că acele corturi au fost folosite în scopul desfăşurării unor evenimente (expoziţii şi aşa mai departe). Acesta este şi motivul pentru care cortul instalat ca o continuare a Hotelului Rex, şi care a fost folosit pentru redeschiderea Clubului Bamboo în Mamaia, nu a fost "ras" de pe suprafaţa nisipului.

Pentru cei care au uitat, Clubul Bamboo s-a redeschis de 1 mai, nu pe vechiul amplasament - terenul aparţinând SC Mamaia SA - ci în incinta Hotelului Rex, cu extindere pe plajă. Şi tot pentru cei care nu mai ţin minte evenimentele de anul trecut, amintim că Bamboo a fost somat cu demolarea, pentru că nu avea toate actele în regulă. Anul acesta, istoria se repetă. Cei care aveau senzaţia că pentru întinsul unui cort pe plajă nu este nevoie de autorizaţii, sunt contrazişi de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, respectiv de Inspectoratul Judeţean în Construcţii (IJC) Constanţa. Cu alte cuvinte, "Replica" a avut dreptate, existând confirmarea, de ieri, că IJC a somat cu demolarea Hotelul Rex pentru cortul în care a funcţionat de 1 mai Clubul Bamboo. Celor de la Bamboo, patronului Joshua Castellano mai exact, îi mai rămâne însă la dispoziţie perimetrul din interiorul hotelului, pe care l-a închiriat tot în scopul funcţionării clubului de lux. Dacă Bamboo se va conforma şi îşi va strânge cortul ilegal de pe nisip, e o chestiune de timp, la fel cum nu este exclus ca, printr-o demonstraţie de forţă, construcţia să obţină autorizaţia necesară. "Chiar în cursul zilei de astăzi (ieri-n.r.), Hotelul Rex a fost somat pentru construcţia de pe plajă care a deservit funcţionării Clubului Bamboo. Nici o construcţie sau amenajare care presupune un activ cu destinaţie comercială şi nu numai, pe plajă sau zona limitrofă mării, nu va fi tolerată dacă nu are autorizaţie. De aici încolo, nu vom ezita să intervenim pentru demolare. Pe data de 1 mai, când a fost deschiderea oficială a sezonului, a existat o discuţie cu doamna ministru Elena Udrea ca acele corturi montate pe litoral, şi care intră în categoria organizării de expoziţii, evenimente, să fie lăsate să funcţioneze fără excepţie. După data de 1 mai, nu vor mai funcţiona decât cei autorizaţi", a declarat şeful IJC, Christian Gigi Chiru.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614