REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.9° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.9° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Clubul LOFT din MAMAIA se JUDECĂ cu POLIȚIA din cauza unei AMENZI

Clubul LOFT din MAMAIA se JUDECĂ cu POLIȚIA din cauza unei AMENZI

Replica API 16 ianuarie 2021 | 22:51 2294

În sezonul estival cluburile de la malul mării au fost deseori amendate din cauza nerespectării regulilor impuse în pandemie. Clubul Loft din Mamaia a fost o ţintă predilectă a poliţiei, motivele amenzilor fiind felurite. Firma care deţine clubul, Global Drinks International, a contestat o amendă, în valoare de 10.000 de lei, pe motiv că din procesul verbal de contravenție nu se înțelege care este fapta contravențională, scrisul fiind ilizibil, ceea ce o pune pe petentă în imposibilitatea de a cunoaște descrierea faptei și de a formula apărări pertinente cu privire la pretinsa faptă.

De ce a fost amendat clubul

Clubul a fost amendat întrucât, la data de 04.07.2020, în interiorul locației se difuza muzică în scop ambiental, printr-o stație audio marca NEXON și, fiindu-i solicitate autorizațiile emise de organismele de gestiune colectivă UPFR, UCMR și CREDIDAM, s-a constatat că petenta nu avea niciuna achitată. Procesul verbal de contravenție fiind întocmit de un agent al statului aflat în exercițiul funcțiunii, respectiv de un lucrător de poliție pe baza unor constatări personale, trebuie să i se recunoască valoare probatorie sub aspectul constatării stării de fapt, dând efect unei prezumții relative în ceea ce privește legalitatea și temeinicia acestuia.

Ce a spus instanţa

Sub aspectul temeiniciei, instanța a reţinut că, în situația în care fapta este constatată personal de agentul constatator, ipoteză care se verifică în cauza de față, procesul-verbal legal întocmit se va bucura de prezumția de temeinicie, astfel încât va reveni petentului sarcina de a proba netemeinicia. În speță, procesul verbal contestat a fost dresat pe baza constatărilor personale ale agentului constatator, iar petenta nu face dovada că ar deține autorizațiilor emise de către organismele de gestiune colectivă UPFR, UCMR și CREDIDAM. În primul rând, instanța a observant că, în procesul verbal de contravenție, petenta a făcut mențiunea că este prima zi de când au deschis și nu au apucat să achite acele taxe. În al doilea rând, instanța a observat că petenta nu a contestat în niciun fel faptul că, la data de 04.07.2020, la ora 22:30, în Club LOFT, Stațiunea Mamaia, difuza muzică în scop ambiental, printr-o stație audio marca NEXTON. În al treilea rând, instanța reține că din raportul agentului constatator rezultă că acesta a difuzarea de muzică, în club LOFT, în scop ambiental, prin stația audio. Instanţa a respins ca neîntemeiată plângerea contravenţională formulată de Global Drink International împotriva procesului verbal de sancţionare a contravenţiei. Decizia nu este definitivă ea putând fi atacată cu apel.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Poate muzica aia ambientala nu intra sub incidenta celor reprezentate de ong-urile astea. Si apoi de cand asocaitiile non profit si ong-urile fac legea intr-o tara normala nu ca am fi intr-o astfel de tara?
0
0
Mai platiti si voi taxe, nu doar "fraierii"
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369