REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Cluburile, cu pompierii şi salvarea la uşă!

Cluburile, cu pompierii şi salvarea la uşă!

Replica API 29 februarie 2016 | 23:52 412

Proiect de lege:

Proiect de lege:

Parlamentarii vor să promoveze un proiect de lege prin care să preîntâmpine drame precum cea din Club Colectiv. Proiectul reglementează modul de funcţionarea a cluburilor şi a tuturor localurilor de turism. Astfel, potrivit proiectului, nu se vor putea organiza evenimente culturale sau sportive dacă patronul sau administratorul localului sau a sălii de sport nu va asigura prezenţa la faţa locului a unei autoutilitare de pompieri şi a unei ambulanţe. „Este modelul meciurilor de fotbal. Nu se poate desfăşura o partidă de fotbal, de orice nivel, dacă la faţa locului nu există o ambulanţă cu echipaj şi o maşină de pompieri. Aşa trebuie procedat şi la alte evenimente unde merge multă lume.

Sursa foto: click.ro

Patronul, administratorul, asigură contra cost o maşină de pompieri cu echipaj şi o ambulanţă cu echipaj. În acest fel se va evita închiderea afacerii respective dar se vor evita la maxim evenimente neplăcute întrucât se va putea acorda în timp real primul ajutor în caz de nevoie”, au declarat iniţiatorii legii. Părerile constănţenilor pe acest subiect sunt împărţite. „Eu cred că este practic imposibil să se aprobe acest lucru. Şi, sincer, nu le văd rostul. Cred că oamenii vor fi mai mult speriaţi decât liniştiţi de faptul că, în caz de ceva, echipajele pot acţiona imediat”, a declarat Ioana. M. În schimb, reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă consideră că… este imposibil aşa ceva, motivul fiind simplu: lipsa personalului.

Un alt constănțean este de părere că o asemenea reglementare ar fi puțin cam mult. „Ar fi ceva remarcabil, dar totuși să nu exageram. Din punctul meu de vedere ar fi mult mai simplu ca angajații să fie pregătiți pentru astfel de situații, adică să fie instruiți să știe cum să folosească un extinctor și să acorde primul ajutor. Trebuie făcute simulări pentru astfel de situații. Fiecare angajat trebuie să aibe un rol în caz de urgență, deoarece cu o organizare bine pusă la punct se pot evita multe consecințe neplăcute”, a declarat Stelian.

G. Corina, în schimb, este de părere că ar fi un lucru foarte bun. „Ar fi ceva nemaipomenit. Este o propunere foarte bună. În plus, ambulanța poate interveni și dacă i se face rău cuiva. Eu consider că ar fi un lucru bun”, a declarat Corina. N. Serviciul de Județean de Ambulanță Constanța are pe durata a 12 ore 8 echipaje. Reprezentanții serviciului susțin că o asemenea reglementare nu este posibilă, cel puțin la nivelul județului Constanța. „Nu cred că așa ceva este posibil, deoarece sunt echipaje puține. Pe raza județului Constanța, pe o tură de 12 ore, sunt șapte sau opt echipaje cu asistent și două cu medic”, a declarat Claudia Tatarici, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Județean de Ambulanță Constanța.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218