REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

CLUBURILE de pe LITORAL, vizate de CONTROALE drastice! Video

CLUBURILE de pe LITORAL, vizate de CONTROALE drastice! Video

Replica API 28 iulie 2021 | 00:19 1922

De la 1 iulie a.c., Guvernul a adoptat noile măsuri de relaxare, printre care și creșterea numărului de persoane care pot participa la evenimente private, de asemenea, s-a prelungit și programul cluburilor și al discotecilor, al restaurantelor și cafenelelor. În cazul cluburilor de noapte, programul a fost prelungit până la ora 2 noapte, cu mențiunea că în interior pot participa doar persoanele vaccinate. Doar că, de la teorie la practică este cale lungă. Așa se face că, de cele mai multe ori, nici aceste măsuri nu sunt respectate. Prezent la Constanța, Lucian Bode a discutat și despre măsurile ce vor intra de la 1 august în vigoare, dar și despre ce riscă organizatorii care nu respectă actualele măsuri.

Controale pe litoral

Legat de nerespectarea măsurilor pe litoral, ministrul Lucian Bode a declarat: „Avem controale pe litoral, iar responsabilitatea este a organizatorului. Amenzile nu sunt deloc de neglijat. Noi verificăm acești agenți economici, aceștia au și un program pe care trebuie să-l respecte, un program orar de funcționare și măsurile din interiorul acestor cluburi.

Știm foarte bine că în cluburi și discoteci nu vorbim despre 705 din capacitate, poate vorbim de 105%. riscul este mare și pentru cei care merg pentru că pot fi purtători ai acestui virus și pot da mai departe, dar și pentru cei care organizează pentru că sunt pasibili de sancțiuni contravenționale.”

Noi măsuri de relaxare de la 1 august

,,Noi, în continuare, verificăm respectarea măsurilor de protecție sanitară care sunt în vigoare. Portul măștii la interior este o măsură obligatorie, o să vă dau o informație legată de măsurile pe care le vom lua începând cu 1 august. Masca va rămâne obligatorie și după 1 august. Structurile nostre aplică sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară. Transmit și pe această cale un mesaj clar către populație: Vă rog să respectați măsurile de protecție sanitară! Noi suntem în etapa în care am relaxat o parte din măsuri gradual, intenționăm ca de la 1 august să venim cu o completare, o relaxare în sensul bun al cuvântului, vom lua aceste măsuri, dar angajamentul trebuie sa aibă un partener: cetățenii. Cetățenii trebuie să respecte măsurile de protecție sanitară. Nu există altă soluție decât o campanie de vaccinare care să continue cu succes, astfel încât să nu fim nevoiți să revenim la măsuri de restricție.”, a declarat ministrul Afacerilor Interne.

Mai multe declarații puteți urmări în video de mai jos:

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
hai si cu zoom!
0
0
ce amenzi,ii sperie!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218