REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

CLUBURILE din MAMAIA NU au NEVOIE de AUTORIZAȚIE la INCENDIU

CLUBURILE din MAMAIA NU au NEVOIE de AUTORIZAȚIE la INCENDIU

Replica API 10 august 2020 | 00:00 2028

Cluburile din stațiunea Mamaia nu au nevoie de autorizație la incendiu. În acest sens, ISU subliniază faptul că acestea sunt în aer liber și „nu se încadrează pentru solicitare și obținere de autorizație de securitate la incendiu.”

În mediul online, și nu numai, apar frecvent acuzații ce fac referire la terasele din stațiunea Mamaia și, mai cu seamă, la cluburi, că nu ar avea autorizație la incendiu. Ei bine, este adevărat. Localurile din stațiunea Mamaia nu au nevoie de autorizație la incendiu, conform informațiilor oferite de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea”, deși… acolo se folosește curent electric, se gătește la aragaz pe butelii sau sunt construcții care pot lua foc ușor.

Precizările făcute de ISU Dobrogea

Pentru terase (fiind spaţii deschise) nu este necesară solicitarea sau obţinerea autorizaţiei, nu se supun avizării sau autorizării, intrucât nu se încadrează în prevederile H.G.R nr. 571/2016 pentru aprobarea categoriilor de construcţii şi amenajări care se supun avizării și/sau autorizării privind securitatea la incendiu. În ceea ce privesc cluburile care au funcționat sau funcționează au fost amenajate tot în spații/împrejmuiri deschise/terase, pentru care nu este necesară solicitarea și obţinerea autorizaţiei.

Localurile nu pot fi sancționate

Lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu nu constituie, potrivit legislației în vigoare, bază pentru dispunerea măsurii de oprire a funcționării ori utilizării construcțiilor amenajărilor (fiind contravenţie, care se sancţionează cu amendă - măsură luată în fiecare din situaţiile când a fost constatată acestă încălcare). Potrivit art. 30(2) din Legea 307/2006 republicată, obligaţia solicitării si obţinerii autorizaţiei de securitate a incendiu revine "persoanei fizice ori juridice care finanţează şi realizează irivestiţii noi sau intervenţii la construcţiile existente ori, după caz, beneficiarului investiției”, totodată, acestora le sunt aplicabile și prevederile Legii 307/2016 actualizată: „Art. 5 Persoanele fizice şi juridice răspund, potrivit legii, de stabilirea şi aplicarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor precum şi de consceinţele produceril incendiilor; Art. 6 (1) Persoanele fizice și juridice sunt obligate să respecte reglementările tehnice și dispozițiile de apărare împotriva incendiilor și să nu primejduiască, prin deciziile și faptele lor, viața, bunurile și mediul.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pentru imputittii de bucuresteni sa traga pe nas
2
0
Se trage cocaina pe nas la greu in wcuri
4
0
Atunci mai cititi legea cand scrieti diverse. Iar chiar daca nu au autorizatii de la ISU , tot trebuie sa respecte legile de prevenire. Si tot pot fi date amenzi daca nu se respecta. Mai cititi ca e util.
4
0
pai atunci sa le dam foc daca nu au nevoie de autorizatie e liber la piromaniaci nu?
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614