REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Cluburile şi terasele de fiţe de pe litoral, AMENDATE pentru produse expirate şi mizerie!

Cluburile şi terasele de fiţe de pe litoral, AMENDATE pentru produse expirate şi mizerie!

Replica API 16 august 2016 | 23:41 230

Controale ANPC

Controale ANPC

Comisarii ANPC din cadrul Comandamentului Litoral au desfăşurat acţiuni de verificare a respectării prevederilor legale în domeniul protecţiei consumatorilor în perioada 12-13 august 2016. Au fost verificate hoteluri din staţiunile Neptun şi Olimp, precum şi cluburi, terase şi restaurante din staţiunea Mamaia. Au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în cuantum de 102.500 lei şi au fost dispuse o serie de măsuri de retragere de la comercializare a unor produse alimentare cu potenţial de pericol pentru consumul uman. De asemenea, a fost dispusă măsură opririi prestării unor servicii până la remedierea acestora.

Acţiunile de control s-au desfăşurat în colaborare cu reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Turism. Comisarii ANPC au făcut publică lista hotelurilor, teraselor, şi cluburilor unde au găsit deficienţe. Astfel, în staţiunea Neptun au fost găsite nereguli la Hotel Slatina şi Restaurant Craiova, Hotel Callatis şi Hotel Istria. În toate unităţile s-au constatat abateri legate de nerespectarea condiţiilor de igienă sau lipsa unor accesorii din camera (perne pătate, lipsa veioze, covoare), lipsa informării consumatorilor cu privire la serviciile cu plata şi fără plata, informaţii privind programele TV din camera, iar în blocul alimentar al Restaurantului Craiova au fost găsite produse din porc congelate fără a avea elementele de identificare şi caracterizare, fără a se putea identifica dată durabilităţii minimale, condiţiile de depozitare, precum şi coordonatele producătorului. Aceleaşi condiţii impropii au fost găsite şi în staţiunea Olimp, la Hotel Belvedere, Hotel Sibiu şi Hotel Craiova. Nici cluburile din Mamaia Nord nu au stat mai bine la capitolul abateri de la regulă. De exemplu, la Clubul Crazzy Beach s-au constat următoarele: depozitarea necorespunzătoare a produselor şi ingredientelor, lipsa cantităţii nete din listele meniu, lipsa informării consumatorilor cu privire la ingredientele cu potenţial alergen din listele meniu. Sancţionate au fost şi cluburile Amos, Fratelli şi Eggo. Pe lângă hoteluri şi cluburi, şi terasele din staţiunea Mamaia au fost luate la puricat de inspectorii ANPC. Astfel, au fost sancţionate pentru mai multe nereguli terasele: La Mama, Bunătăţuri şi Plăcinte, Terasa Iancu, Casa Românească, Terasa Ţărănească şi Il Calcio. La Terasa Ţărănească şi la Terasa Bunătăţuri şi Plăcinte au fost descoperite produse expirate care au fost retrase. Mai mult: www.replicaonline.ro

De altfel, printre neconformitățile descoperite se mai numără: produse alimentare fără elemente de caracterizare şi identificare, fără a putea stabili dată de preparare, lipsa informaţiilor cu privire la cantitatea netă a produselor din meniu, nerespectarea condiţiilor de depozitare pentru sosuri, maioneză şi ketch up, produse alimentare fără etichete, produse fără elemente de identificare şi caracterizare (calamari, sos paşte, sos pizza) pentru care nu se putea preciza dată durabilităţii minimale/ dată limita de consum, condiţiile de depozitare şi coordonatele operatorului economic. ANPC recomandă turiştilor în această perioada aglomerată de vacanţă să fie atenţi atât la calitatea produselor alimentare sau nealimentare achizitonate, cât şi la cea a serviciilor. Operatorii economici trebuie să dea dovadă de responsabilitate şi să fie conştienţi de faptul că nerespectarea prevederilor legale privind protecţia consumatorilor, punerea în pericol a sănătăţii sau a vieţii acestora, se sancţionează conform legii.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614