REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

CNATCDU a publicat deciziile: Generalul Dumitru Dumbravă şi alte 15 persoane au rămas fără titlurile de doctor obţinute la Academia SRI

CNATCDU a publicat deciziile: Generalul Dumitru Dumbravă şi alte 15 persoane au rămas fără titlurile de doctor obţinute la Academia SRI

Replica API 19 martie 2019 | 00:00 351

Dumitru Dumbravă

Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis vineri, 15 martie, prin vot, retragerea titlurilor de doctor obţinute de 16 persoane la Academia SRI, printre care generalul (r) Dumitru Dumbravă.

Decizia în cazul lui Dumitru Dumbravă a fost luată de Consiliul General al CNATDCU, cu 36 de voturi "pentru" din totalul de 51 de voturi. Anterior, comisia de lucru a ajuns la concluzia că teza de doctorat a generalului Dumbravă este plagiată şi au recomandat retragerea titlului de doctor. Din comisia de lucru au făcut parte prof. univ. dr. Gheorghe Popescu, de la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", prof. univ. dr. Sorin Pînzariu, de la Universitatea Naţională de Apărare "Carol I", şi prof. univ. dr. Dănuţ Turcu, de la Universitatea Naţională de Apărare "Carol I". (Vezi AICI raportul comisiei de lucru!)

Conform documentelor publicate pe site-ul CNATDCU, cei 16 sunt Romeo Oiță, Ana Maria Goleanu, Cătălin Ștefan Ibănescu, Florina T. Ștefănie (Vevera), Nae Gabriel Radu Cătălin, Ioan Șandru, Mihai Gogancea Vătășoiu (fost vicepreşedinte ANAF), Marius Sticlaru, Dumitru Dumbravă, Adela Loredana Popescu, Cezar Adrian Tolescu, Ana Maria Oprea (fiica lui Gabriel Oprea), Gabriel Naghi, Marius Alexandru Tudor, Sorin Gabriel Cozma și Ionel Goian.

Jurnalista Emilia Şercan a dezvăluit în premieră pe pressone.ro, că generalul Dumitru Dumbravă, secretarul general al Serviciului Român de Informații (SRI), a plagiat aproape integral teza de doctorat pe care a susținut-o în 2012 la Academia Națională de Informații "Mihai Viteazul" (ANIMV).

La momentul la care devenit doctor în Ştiinţe Militare şi Informaţii, Dumitru Dumbravă era colonel și ocupa funcția de director al Direcției Juridice din SRI. Coordonator i-a fost generalul de brigadă (r.) prof. univ. dr. Constantin Onișor, fostul director al Școlii Doctorale a ANIMV.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
oare vor fi recuperati banii primiti nemeritat pt. functiile ocupate cu titlu de doctor !?!?
1
0
Dar doctoratele prof. univ. dr. Gheorghe Popescu, de la Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza", prof. univ. dr. Sorin Pinzariu, de la Universitatea Nationala de Aparare "Carol I", si prof. univ. dr. Danut Turcu, de la Universitatea Nationala de Aparare "Carol I"cine le verifica? Intreb si eu...
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367