REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

CNCAV: Cetăţenii vaccinaţi anti-COVID în străinătate să contacteze un centru din România cu minim 72 de ore înainte de rapel

CNCAV: Cetăţenii vaccinaţi anti-COVID în străinătate să contacteze un centru din România cu minim 72 de ore înainte de rapel

Replica API 17 aprilie 2021 | 19:12 1104

Cei cărora li s-a administrat prima doză de vaccin anti-COVID 19 în străinătate şi vor să facă rapelul în România trebuie să aleagă un centru de vaccinare din ţara noastră şi să îl contacteze cu minim 72 de ore înainte de inocularea programată, transmite Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

CNCAV informează, într-un comunicat, că a emis instrucţiunea care să reglementeze vaccinarea persoanelor respective, în centrele fixe, fără programare în platforma electronică, scrie Agerpres.

"Menţionăm că vaccinarea cu a doua doză se va realiza cu acelaşi tip de vaccin, iar planificarea administrării rapelului pentru cetăţenii care au primit doza întâi pe teritoriul altei ţări se va realiza prin alegerea unui centru de vaccinare din România. Beneficiarul va contacta reprezentanţii centrului ales, de preferat cu cel puţin 72 de ore înainte de data la care ar trebui să li se administreze rapelul", precizează sursa citată.

Persoanele respective trebuie să se prezinte la vaccinarea cu a doua doză având asupra lor actul de identitate care să ateste legalitatea şederii în România şi să facă dovada efectuării primei doze de vaccin, prin prezentarea adeverinţei de vaccinare.

După administrarea vaccinului, datele sunt introduse în Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor (RENV), iar pe adeverinţa de vaccinare vor fi completate olograf informaţiile privind imunizarea, inclusiv documentele doveditoare.

CNCAV aminteşte că vaccinarea rămâne soluţia sigură şi eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), cel mai riguros for decizional, care reuneşte experţi la nivel european şi recomandă raportarea oricărei reacţii adverse suspectate atât de către profesionişti, cât şi de către cetăţeni.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218