REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

CNCD s-a autosesizat în cazul celor doi deputaţi care au provocat un scandal într-un fast-food în Bucureşti

CNCD s-a autosesizat în cazul celor doi deputaţi care au provocat un scandal într-un fast-food în Bucureşti

Replica API 9 iulie 2020 | 00:00 1046

Colegiul Director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis, în şedinţa de miercuri, demararea procedurii de autosesizare în cazul celor doi deputaţi care au provocat un scandal într-un fast-food în Bucureşti, a declarat preşedintele CNCD, Asztalos Csaba, scrie Agerpres.

Asztalos Csaba

Deputaţii PSD Adrian Solomon şi Ioan Irinel Stativă au fost amendaţi de poliţişti, marţi dimineaţă, pentru provocarea şi participarea la un scandal, într-un fast-food din Bucureşti şi au primit şi amendă de 4.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor care se aplică pentru prevenirea şi combaterea COVID-19.

"În urma analizării imaginilor video, poliţiştii Serviciului de Poliţie pentru Centrul Vechi i-au sancţionat contravenţional pe cei doi bărbaţi şi cu amenzi în valoare totală de 4.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor care se aplică în starea de alertă pentru prevenirea şi combaterea noului coronavirus", a informat Biroul de presă al Poliţiei Capitalei.

Potrivit sursei citate, o patrulă a Serviciului de Poliţie pentru Centrul Vechi din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti a fost solicitată marţi de agenţii de pază ai unui restaurant de tip fast-food din Sectorul 3 să intervină, întrucât în interiorul localului se afla un bărbat care refuza să poarte mască de protecţie, având un comportament recalcitrant.

Poliţiştii au depistat persoana în cauză, iar, în urma discuţiilor purtate, acesta le-a adresat expresii jignitoare, având o atitudine sfidătoare la adresa acestora. Alături de persoana în cauză se mai afla un bărbat care, la rândul său, a manifestat un comportament similar, precizează Poliţia Capitalei.

Cei doi bărbaţi au fost sancţionaţi contravenţional cu două amenzi în valoare totală de 2.600 de lei pentru provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri publice, şi pentru proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare în public.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Capitalei, cei doi pot contesta măsura în termen de 15 zile.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920