REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

CNI a semnat contractul de execuție a lucrărilor pentru Sala Polivalentă din Constanța

CNI a semnat contractul de execuție a lucrărilor pentru Sala Polivalentă din Constanța

Replica API 17 decembrie 2018 | 00:00 182

Compania Națională de Investiții, instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administraţiei Publice, a semnat, în data de 17 decembrie 2018, contractul privind proiectarea și execuția lucrărilor aferente obiectivului de investiții “Sală Sport Polivalentă – 5000 locuri, municipiul Constanța, județul Constanța”, din Bulevardul Aurel Vlaicu, nr. 254, zona Badea Cârțan. Lucrările vor fi efectuate de Asocierea S.C. Euromateria S.R.L, S.C. Aduro Impex S.R.L, Conpat SCARL – DELTA CON S.R.L, Research Consorzio Stabile S.C. ARL.

Valoarea contractului de finanţare este de 67.913.330,34 lei (cu TVA, cote și taxe incluse), iar durata lucrărilor de proiectare și execuție va fi de 27 de luni (din care 3 luni pentru proiectare).

Sala de sport propusă ocupă la sol circa 9.820 mp, fiind desfășurată pe 3 niveluri cu un total de 18.500 mp, având o capacitate de 5.000 de locuri.

Din punct de vedere funcțional, clădirea cuprinde: zona terenului de joc cu caracter multifuncțional (dimensionată și dotată corespunzător pentru terenul de handbal, baschet și volei, cu zonă de protecție specifică fiecărui sport, conform instrucțiunilor fiecărei federații sportive în parte), zona gradenelor, care va asigura locurile pentru publicul spectator (cca. 4.000 de locuri în gradene fixe, 1.300 de locuri în gradene telescopice, cca. 800 de locuri în varianta folosirii spațiului de joc pentru amplasarea scaunelor suplimentare – activități nonsportive), locuri pentru spectatori VIP și reprezentanți ai presei, precum și locuri destinate persoanelor cu dizabilități.

În plus, baza sportivă este prevăzută cu o sală de antrenamente, dimensionată, de asemenea, conform regulamentelor federațiilor de specialitate. Totodată, proiectul dispune de spații pentru publicul spectator, sportivi, spații administrative, spații destinate securității și organizatorilor de evenimente, spații de depozitare și spații tehnice, precum și spații funcționale și operaționale, în vederea asigurării unei funcționări eficiente, conformă cu standardele și normativele în vigoare. Nu în ultimul rând, baza sportivă va beneficia de spații pentru dotări secundare de tip comercial (cafenele, magazine cu caracter sportiv) și de spații special amenajate pentru transmisiuni sportive, presă și VIP.

Proiectul sălii polivalente este unul complex, vizând inclusiv amenajarea spațiilor din jurul sălii, fiind creată o zonă pietonală atractivă, care să participe la asigurarea flexibilității funcționale a zonei.

Lucrările aferente acestui contract vor fi finanțate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și se realizează prin Compania Națională de Investiții în conformitate cu prevederile OG 25/2001 cu modificările și completările ulterioare. Unitatea Administrativ-Teritorială a municipiului Constanța se va ocupa de execuția branșamentelor la utilități, precum și de o parte a amenajărilor exterioare, până la finalizarea lucrărilor la obiectivul de investiții.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cititi mai si in prosport ca asa e latrati cu neuronul obosit fara sa va documentati!
0
0
Cel mai frumos cadou de Craciun. Exceptional, cea mai mare si moderna sala de sport va fi la Constanta. Felicitari Fagadau, felicitari PSD. Nenorocitul ala de Baseala n-a vrut sub nicio forma sa dea bani pt. Polivalenta la Constanta, in conditiile in care jucam cu echipele de hanbal, volei in Liga Campionilor. Jecul dracului a investit in orasul slugoiului Boc.
2
3
Promisiuni la fel ca spitalul regional.. Astea sunt gratis iar fraierii pun botul...
3
2
sa vedem, spuse orbul.
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920