REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.2° Constanța Dum., 1 Oct. 2023
Anul XX Nr. 6503
25.2° Constanța Duminică, 1 Octombrie 2023 Anul XX Nr. 6503

CNS Cartel Alfa cere demiterea ministrului muncii și reguli noi de fiscalitate

CNS Cartel Alfa cere demiterea ministrului muncii și reguli noi de fiscalitate

A.F. 4 iunie 2023 | 18:45 753

Confederația Națională Sindicală (CNS) Cartel ALFA cere demiterea Ministrului Muncii, Marius Budăi, și „intrarea într-un dialog social real și responsabil”. A doua măsură urgentă cerută de sindicaliști este revenirea la o „fiscalitate echilibrată a muncii”, prin transferul unui procent din contribuțiile sociale înapoi către angajator.

CNS Cartel Alfa cere demiterea ministrului muncii si reguli noi de fiscalitate

Potrivit CNS Cartel Alfa, conflictul social amplu existent astăzi în România și care cuprinde din ce în ce mai multe categorii socio-profesionale este rezultatul direct: al unor decizii politice greșite (precum mutarea integrală a poverii fiscale asupra lucrătorilor); al lipsei de responsabilitate a guvernanţilor, care au produs și întreținut un adevărat haos legislativ, prin adoptarea de legi pe care apoi le-au blocat de la aplicare și prin întreținerea unor inechități majore în societate; al incompetenței promovate la toate nivelurile de decizie; al lipsei de consultare cu partenerii sociali.

„În fapt, lipsa unei consultări reale este sursa principală a tuturor conflictelor. Obstrucționarea dialogului social și atitudinea arogantă a guvernanților au dus la blocajele actuale ce au amplificat nemulțumirile lucrătorilor.

Ministrul Muncii interpretează într-un mod personal și dictatorial dialogul social. El invită la discuții anumiți parteneri sociali, după criterii care nu se regăsesc în nicio lege a dialogului social.

Proiecte de legi extrem de importante, cuprinse în PNRR – reforma pensiilor speciale, legea salarizării și reforma sistemului public de pensii, au fost elaborate fără niciun fel de consultare cu partenerii sociali. Lipsa de transparență, modul în care clasa politică ține cu dinții de privilegii aberante și sfidătoare, precum pensiile speciale ale aleșilor, ratarea termenelor din PNRR, dar și semnalele negative transmise de Bruxelles, arată clar incompetența guvernului în gestionarea procesului de revenire din criză.

Primul pas necesar pentru gestionarea conflictelor este DEMITEREA actualului ministru al muncii si intrarea într-un dialog social real și responsabil”, se arată într-un comunicat de presă al CNS Cartel Alfa.

Renunțarea la contribuțiile puse în seama angajaților

O a două măsură prioritară este revenirea la un sistem fiscal echilibrat, cu transferul imediat a unui procent din contribuțiile sociale ale angajaților înapoi către angajator, mai transmit sindicaliștii.

„Haosul politic nu este creat de către lucrătorii care sunt în stradă sau amenință cu greva. Răspunsul acestora vine după șiruri lungi de nemulțumiri în care negocierile au eșuat, iar doleanțele lor nu au fost luate în seamă.

Nu doar incompetența domnului Budăi ne-a adus în acest prag, ci și lipsa de preocupare, empatie și solidaritate cu oamenii muncii, ruptura majoră dintre clasa politică și cetățeni. Politicienii tratează sindicaliștii din educație precum un cartof fierbinte, l-au pasat de la unul la celălalt, fără a zice ceva clar. Accentul se pune pe “nevoia de terminare a grevei” și nu pe soluționarea problemelor și a cauzelor acestora.

Reprezentanții clasei politice trebuie să își asume și să deconteze eșecul politicilor care favorizează capitalul în detrimentul lucrătorilor, care au trasformat România în țara muncii ieftine, a lucrătorilor lipsiți de drepturi și venituri decente, a serviciilor publice subfinanțate, la care din ce în ce mai puțini au acces!

CNS Cartel ALFA își exprimă solidaritate cu personalul din educație care a decis continuarea grevei, cu personalul din sănătate și cu toate categoriile socio-profesionale care își revendică drepturile legitime”, se mai arată în comunicat, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
da unde ati fost ma pana acum, vreti iar ca angajatorul sa se ne ia banii si si sa nu plateasca nimic la stat, adica merge ca daca ati acceptat ca oile 65 de ani vasrta de pensionare nu mai conteaza! iar impozitul progresiv sa-l cereti dupa ca se renunta la 25% cota CAS, se vade ca nu prea platiti taxe la stat sau sunteti scutelnici!!!
2
0
Suntem in mod sigur singura tara din europa si probabil si din lume in care toate contributiile sunt platite de angajat iar angajatorul nu plateste nimic; si cota unica nu o au decat tari autoritare, foarte slab dezvoltate si corupte ca rusia, etc; toate tarile serioase din occident au cota progresiva; toate guvernele din ultima vreme isi bat joc de fraierii care mai sunt inca angajati in tara asta intr-un mod unic in europa si rar in lume
4
3

REPLICA

LOTO

6/49
14113451724
5/49
1610388237
joker
11339203516