REPLICA ONLINE CONSTANTA

24° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
24° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Coafeza ţepară, Mioara Tăut, zice că victimele sunt de fapt cămătari

Coafeza ţepară, Mioara Tăut, zice că victimele sunt de fapt cămătari

Replica API 18 aprilie 2011 | 00:00 449

În sfârşit, audiată

În sfârşit, audiată

Coafeza Claudia Mioara Tăut, cercetată în stare de arest pentru ţepe de sute de mii de euro, a ajuns, în sfârşit, zilele trecute, în faţa magistraţilor Tribunalului Constanţa, pe fondul cauzei. După mai multe amânări consecutive, ea a fost adusă, pentru puţin timp, la Constanţa, pentru a fi audiată, însă imediat a fost dusă înapoi, la Penitenciarul Gherla, întrucât urmează un nou termen la Tribunalul Maramureş.

Aflată în faţa judecătorilor, femeia a recunoscut faptele, însă nu aşa cum sunt prezentate în rechizitoriu, motiv pentru care nu a putut beneficia de reducerea cuantumului pedepsei conferită de acordul de vinovăţie, reglementat de Codul de procedură penală. "Ea a declarat că banii au fost luaţi cu camătă, iar acele persoane sunt, de fapt, cămătari. Nu a declarat că banii au fost împrumutaţi. A menţionat că a intrat într-un carusel al datoriilor şi nu a mai putut face faţă acestora", ne-a declarat avocatul inculpatei, Sergiu Comăniţă, din Baroul Constanţa.

Pentru termenul următor, stabilit pentru luna mai, au fost citate încă cinci persoane în vederea audierii, în calitate de martori. Însă este posbil ca inculpata să nu poată fi transferată din nou, la timp, astfel încât vor urma alte amânări. Reamintim că Mioara Claudia Tăut a fost reţinută după cinci ani de căutări, din saloanele de lux în care activa, ajungând să fie plimbată dintr-un penitenciar în altul. Potrivit actului de acuzare, în urmă cu câţiva ani, a reuşit să intre pe sub pielea unor clienţi şi le-a cerut diverse sume de bani, deloc de neglijat. Păgubiţii Dumitru Mircea Giosanu, soţii Daniela şi Lucian Moldoveanu, Mihaela Bordianu şi Cristina Minoiu au depus plâgerea penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa încă de acum cinci ani, însă femeia dispăruse. Totalul împrumuturilor se ridică la 96.000 de euro şi câteva miliarde de lei vechi. Stabilindu-se în Baia Mare, femeia a escrocat şi acolo câţiva clienţi cu circa 50.000 euro, nu înainte de a face câteva victime şi în Bucureşti.(Daniel ALBU)

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369