REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Cod galben de ninsori: Situația drumurilor din județul Constanța. Video

Cod galben de ninsori: Situația drumurilor din județul Constanța. Video

A.F. 28 ianuarie 2023 | 08:03 7860

În cursul nopții, D.R.D.P. Constanța a patrulat și a acționat cu 107 autoutilaje și a răspândit 678 de tone de sare și 5.000 de litri de clorură de calciu pe drumurile naționale din județele Constanța, Călărași, Brăila, Tulcea, Ialomița și pe autostrăzile A2 și A4.

Cod galben de ninsori: Situatia drumurilor din judetul Constanta. Videofoto: D.R.D.P. Constanța

La ora 5, carosabilul era umed pe Autostrăzile A2 și A4 și pe drumurile naționale din județele Constanța, Călărași și parțial umed, în județele Ialomița, Brăila și Tulcea unde sunt și sectoare cu zăpadă frământată.

Se acționează cu 45 de utilaje de deszăpezire în localitățile Seimeni, Rasova, Dunărea, Aliman, Tortomanu, Siliștea și Târgușor.

„În partea de vest a județului sunt precipitații sub formă de ninsoare și rafale de vânt. Se  acționează și la această oră și se va acționa și pe timpul zilei pentru a menține drumurile practicabile pe toate sectoarele. Pe toate drumurile județene se circula acum în condiții de iarnă. Recomandăm participanților la trafic să adapteze viteza de deplasare la condițiile meteo și să nu se deplaseze decât dacă mașinile sunt pregătite pentru sezonul rece.“, au transmis reprezentanții RAJDP Constanța.

Cod galben de ninsori: Situatia drumurilor din judetul Constanta. Videofoto: D.R.D.P. Constanța

Reamintim că, până duminică, 29 ianuarie 2023, ora 10, în Dobrogea și Muntenia, suntem sub incidența unui cod galben de precipitații care vor fi mai întâi sub formă de ploaie, transformându-se apoi în lapoviță și ninsoare, cu intensificări ale vântului ce vor viscoli ninsoarea.

Drumuri naționale închise, din cauza zăpezii, la ora 8.00

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza zăpezii viscolite, ca măsură preventivă, a fost închisă circulația pe următoarele drumuri naționale:

1. DN 2 Căldărușeanca – Râmnicu Sărat, județul Buzău;

2. DN 22 Râmnicu Sărat – Băile, județul Buzău;

3. DN 2C Costești – Padina, județul Buzău;

4. DN 23B Măicănești – Ciorăști, județul Vrancea;

5. DN 2N Bogza – Jitia, județul Vrancea;

6. DN 23A Milcovul – Ciorăști, județul Vrancea;

7. DN 23 Olăneasca, județul Brăila – Mândrești, județul Vrancea;

8. DN 23B Măicănești – Codrești, județul Vrancea;

9. DN 2R Jitia-Vintileasca, județul Vrancea;

10. DN 2L Tișița – Soveja, județul Vrancea;

11. DN 2M Focșani – Butucoasa, județul Vrancea.

Circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone a fost restricționată pe următoarele artere rutiere:

1. DN 2 Obrejița - Adjud, județul Vrancea;

2. DN 2D Focșani - Greșu, județul Vrancea;

3. DN 24 Cosmești, județul Galați – Tișița, județul Vrancea;

4. DN 11A Adjud - Podu Turcului, județul Vrancea.

5. DN 22 Râmnicelu, județu Buzău – Brăila, județul Brăila;

6. Toate drumurile naționale din județul Tulcea.

Circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone a fost restricționată pe:

1. DN 22B Brăila, județul Brăila – Galați, județul Galați.

Pe DN 6, la kilometrul 425+850 de metri, în zona localității Armeniș, un copac a căzut pe suprafața carosabilă, blocând sensul de mers Caransebeș – Orșova.

Sunt semnalate precipitații sub formă de ninsoare, cu depunere de zăpadă pe partea carosabilă pe autostrăzile A1 București – Pitești (km 10 - 64), A2 București – Constanța (km 10 - 105), A3 București – Ploiești (43 - 68), în județele aflate sub atenționările cod galben și portocaliu, precum și în municipiul București. Se acționează constant cu utilaje de deszăpezire și material antiderapant.

Toate porturile de la Marea Neagră rămân închise atât pentru transportul maritim, cât și pentru cel fluvial, din cauza vântului puternic.

„Pentru o circulație în siguranță în condiții de iarnă, sfătuim ferm șoferii să circule cu multă atenție, adoptând constant o conduită preventivă pe tot parcursul traseului, să aibă autovehiculele echipate corespunzător, să nu efectueze depășiri periculoase sau manevre riscante și să respecte restricțiile impuse!“, au transmis polițiștii.

Circulație în condiții de iarnă, pe A2

Circulație în condiții de iarnă, în localitatea Nalbant, județul Tulcea

Utilaje de deszăpezire, pe drumurile din județul Tulcea

Utilaje de deszăpezire, pe DJ 391A

Intervențiile D.R.D.P. Constanța pe drumul național DN 2A, în localitățile Gălbiori, Dorobanțu, Nicolae Bălcescu, Ovidiu

Situația drumurilor din județ, la ora 12.00

În intervalul orar 5:30 – 12:00, echipele D.R.D.P. Constanța au acționat cu 186 autoutilaje și s-au răspândit 1.161 tone de sare și 11.700 litri de clorură de calciu pe drumurile naționale din administrare.

La această oră, pe Autostrăzile A2 și A4, carosabilul este umed. Pe drumurile naționale din județele Constanța, Călărași, Ialomița, Brăila și Tulcea, carosabilul este parțial umed, parțial cu zăpadă frământată, combătută, de 1-3 cm.
Continuă să ningă, iar în județele Brăila și Tulcea este viscol la sol și se formează suluri de zăpadă.

Imagini de pe DN 3, județul Constanța

Update, ora 21.00: Echipajele RAJDP Constanța intervin pe toate drumurile județene

La această oră echipajele RAJDP Constanța intervin pe toate drumurile județene constănțene. Pe toate drumurile din județul Constanța se circulă în condiții de iarnă.

Cod galben de ninsori: Situatia drumurilor din judetul Constanta. Video

Nu este niciun drum închis circulației rutiere. Pe DJ 222 în zona Gârliciu și pe DJ 224 Băltăgești ninge si viscolește zăpada. În zona de vest a județului carosabilul este acoperit cu zăpadă afânată. Angajații Regiei acționează cu material antiderapant, sare și nisip.

Pe parcursul nopții va continua acțiunea de împrăștiere a materialelor antiderapante. Șenilatele Regiei sunt pregătite pentru a interveni în cazul în care situația o va impune.

De la declanșarea codului galben în județul Constanta RAJDP a împrăștiat peste 250 de tone de material antiderapant.

De asemenea pe Autostrada A2, la podurile dunărene de la Cernavodă și Borcea, carosabilul este umed, fiind condiții bune de drum.

Echipaje RAJDP Constanța pe DJ224 Crucea Băltăgești

În cazul în care aveți nevoie de sprijinul RAJDP telefonul Dispeceratului unde se asigură permanență vă stă la dispoziție la numerele 0241 693 527 sau 0735 008 802.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
A început de ieri să cadă, câte un fulg acum a stat,autoritățile sau speriat, drumurile au blocat,motorina au furat,iar banii în buzunar și iau băgat. Aceiași poveste an de an.bine că nu mai sunt iernurile de altadata
5
2
codul era pana sambata seara, la orele 22.00, l-ati mai prelungit voi ? Adevarul e ca, la cati bani se incaseaza se justifica amploarea ,,interventiilor"... mai ales pe hartie. Vai si amar de tara asta plina de hoti !
14
6

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102