REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° ConstanÈ›a Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° ConstanÈ›a Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

COD GALBEN de ninsori, vânt și frig, la Constanța; avertizare ANM este valabilă până luni dimineața

COD GALBEN de ninsori, vânt și frig, la Constanța; avertizare ANM este valabilă până luni dimineața

Replica API 11 februarie 2018 | 14:04 564

Vremea s-a schimbat semnificativ în acest weekend. Administrația Națională de Meteorolgie a emis încă de sâmbătă la ora 13.00 o informare meteorologică de vânt puternic și ninsori moderate cantitativ care a intrat în vigoare duminică dimineața la ora 6 și este valabilă până luni la ora 4 dimineața și vizează regiunile Dobrogea și Muntenia.

În intervalul menţionat în cea mai mare parte a Dobrogei și în sudul şi în estul Munteniei, vor fi precipitaţii mai ales sub formã de ninsoare, în general moderate cantitativ (10-15 l/mp). Se va depune strat de zãpadã, local mai consistent îndeosebi în judeţele Constanţa și Călărași. Vor fi intervale de timp în care ninsoarea va fi asociatã cu intensificãri ale vântului, cu viteze de 45-55 km/h, astfel încât aceasta va fi viscolitã, iar vizibilitatea scãzutã. Pe litoral rafalele vor depãşi 60...65 km/h, dar precipitaţiile vor fi mixte.

COD GALBEN DE NINSORI ȘI VÂNT

Meteorologii de la ANM au emis două avertizări de tip cod galben, valabile duminică, 11 februarie, între orele 08:00 - 14:00.

Prima vizează județul Constanța: Constanța, Eforie, Mangalia, Năvodari, Ovidiu, Techirghiol, 23 August, Agigea, Albești, Corbu, Costinești, Cumpăna, Istria, Limanu, Lumina, Mihail Kogălniceanu, Pecineaga, Săcele, Topraisar, Tuzla; județul Tulcea: Sulina, C.A. Rosetti, Chilia Veche, Crișan, Jurilovca, Mahmudia, Maliuc, Murighiol, Sfântu Gheorghe. Se vor semnala: intensificări ale vântului, cu rafale de 55 - 65 km/h. Fenomene asociate: precipitații sub formă de ploaie, cu tendință de transformare în lapoviță și ninsoare, pe alocuri mai consistentă

A doua, vizează județul Constanța: Medgidia, Băneasa, Murfatlar, Negru Vodă, Adamclisi, Albești, Aliman, Amzacea, Bărăganu, Castelu, Cerchezu, Chirnogeni, Ciobanu, Ciocârlia, Cobadin, Cogealac, Comana, Crucea, Cuza Voda, Deleni, Dobromir, Dumbrăveni, Fântânele, Gârliciu, Grădina, Horia, Independența, Ion Corvin, Lipnița, Mereni, Mihail Kogălniceanu, Mihai Viteazu, Mircea Vodă, Nicolae Bălcescu, Oltina, Ostrov, Pantelimon, Peștera, Poarta Albă, Rasova, Saligny, Saraiu, Seimeni, Siliștea, Târgușor, Topraisar, Tortoman, Valu lui Traian, Vulturu. Se vor semnala : intensificări ale vântului, cu rafale de 55 km/h. Fenomene asociate : ninsoare, local viscolită, pe alocuri consistentă.

RAJDP a scos utilajele la deszăpezit

Potrivit reprezentanților RAJDP Constanța, s-a intervenit cu 29 autocamioane dotate cu lamă. Se distribuie și material antiderapant. Situația nu impune și acționarea utilajelor grele (wolla, autogreder, freza zăpadă).

CODUL GALBEN A FOST PRELUNGIT

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au prelungit codul galben de vânt până duminică seara, 11 februarie, ora 20:00 valabil pentru Județul Constanţa și Județul Tulcea. Se vor semnala intensificări locale ale vântului, cu rafale ce vor mai atinge 55 km/h și ninsori temporar viscolite.

D.A., C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
DRUM IMPRACTICABIL COBADIN -NEGRESTI !
1
0
Cod galben inseamna atentionare,nu avertizare metro,necajitelor!mai lasati oralul can vi we lichefiaza neuronu'...
0
0
Cei de la Enel sa merga langa stalpi sa tina de cabluri avand in vedere ca sunt din hartie si pica la prima rafala de vant,iar de reparat dureaza de la doua zile in sus dupa cum au chef de munca ca doar salariul il incaseaza indiferent daca muncesc sau nu. Cea mai proasta firma de distributie a curentului cu angajati de toata jena in frunte cu conducerea lor care plesnesc de grasi si '' frumosi '' ce sunt si plini de bani. Rusineeeeeeeeeeeee!!!!!
21
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102