REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Codrin Ştefănescu: Scandalul ascultării telefoanelor, o nouă fumigenă lansată de DNA

Codrin Ştefănescu: Scandalul ascultării telefoanelor, o nouă fumigenă lansată de DNA

Replica API 12 iulie 2012 | 00:00 169

Scandalul ascultării telefoanelor a doi procurori CSM reprezintă o nouă fumigenă lansată de DNA care dovedeşte prin orice acţiune că este o instituţie coordonată politic, o acţiune care are ca scop crearea unui nou subiect de presă cu puţin timp înainte ca anumite ministere să prezinte public auditul intern, consideră secretarul Consiliului Naţional al PSD, Codrin Ştefănescu.

În opinia acestuia, principala ţintă este premierul Victor Ponta. "Evident, că principala ţintă este tot premierul Victor Ponta dintr-un motiv foarte simplu: el, în calitate de prim-ministru, a cerut în mod ferm la nivelul fiecărui minister ca aceste audituri legate de fraude, utilizarea banilor publici, nume, prenume şi sume să fie date publicităţii după finalizarea acestora. Prin urmare, colegii miniştri şi ceilalţi din cadrul USL trebuie să înţeleagă în mod obligatoriu că, dacă nu încep să prezinte publicului toate adevărurile în baza auditurilor interne, atacurile şi tipul acesta de fumigene la adresa USL vor continua, pentru că în momentul acesta noi încercăm să ne apărăm în faţa a tot felul de aberaţii, minciuni şi mizerii aruncate de diverse instituţii sau oficiali aserviţi fostei puteri în loc să prezentăm românilor adevărul despre găurile negre lăsate de aceştia şi despre fapte de corupţie care depăşesc cu mult limita imaginabilului. Dacă până la sfârşitul acestei săptămâni nu se va începe prezentarea acestor audituri, la începutul săptămânii viitoare Consiliul Naţional al PSD va lansa primul volum din 'Cartea Neagră' a regimului Băsescu", a declarat marţi pentru AGERPRES Codrin Ştefănescu. El a adăugat că prezentarea publică a auditurilor interne nu trebuie interpretată ca fiind un gest de solidaritate cu "principala ţintă a PDL-ului", Victor Ponta, fiind pe fond datoria miniştrilor să prezinte tuturor românilor care este realitatea, oricât de şocantă ar fi aceasta şi indiferent de numele care vor fi vehiculate. Secretarul CN al PSD a atras atenţia, în context, asupra încălcării drepturilor şi libertăţilor omului. "Aceste acţiuni privind ascultarea telefoanelor tuturor, cu sau fără mandat, depăşesc cu mult cadrul constituţional, drepturile şi libertăţile omului, dreptul la intimitate şi constituie abuzuri unele cu clare conotaţii penale. Din orice conversaţie telefonică banală se pot extrage din context anumite pasaje care apoi sunt aruncate pe surse în mass-media în sensul pregătitor anchetei ce a fost comandată politic", a menţionat Codrin Ştefănescu. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au efectuat miercuri dimineaţa descinderi la CSM, fiind vizaţi Romeo Bălan (membru CSM) şi procurorul Marcel Sâmpetru, consilierul acestuia. Cei doi sunt acuzaţi de fapte de corupţie. Aceştia şi-ar fi negociat, cu lideri politici, funcţiile de procuror şef al DNA şi procuror general al României. DNA a început urmărirea penală împotriva lui Romeo Bălan şi a lui Marcel Sâmpetru, fost adjunct al procurorului general Ilie Botoş. Cei doi au fost suspendaţi de CSM din funcţiile deţinute.

Sursa:AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218