REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Codruţa Kovesi: Nu candidez la Preşedinţie. Cei care sunt stresaţi, mai bine să fie speriaţi că rămân la DNA

Codruţa Kovesi: Nu candidez la Preşedinţie. Cei care sunt stresaţi, mai bine să fie speriaţi că rămân la DNA

Replica API 11 aprilie 2016 | 00:15 239

Şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, a vorbit în cadrul unui interviu acordat Pro TV despre obiectivele instituţiei pe care o conduce, iar în cee ce priveşte scandalul în care foşti ofiţeri ai Mossad au încercat să o spioneze, ea declarat: „E o investigaţie în curs, DIICOT instrumentează acest dosar penal, motiv pentru care nu pot să fac comentarii. Ei au dat un comunicat de presă, care e foarte explicit. Pot doar să comentez din perspectiva mea şi a familiei. Au fost telefoane care s-au dat în mod repetat şi insistent către membrii familiei mele, către prieteni apropiaţi, s-a încercat aflarea unor date personale, precum adresa de e-mail, nimeni din familia mea sau apropiaţii mei nu au dat aceste date şi nu au avut dialog cu persoanele de care au fost sunate. Eu nu am nicio calitate în acest dosar. Sunt convinsă că procurorii DIICOT vor face investigaţia şi vor stabili ce s-a întâmplat”.

“Nu pot să dau nici un fel de amănunt din ancheta DIICOT. Au fost telefoane repetate, insistente, dar nimeni nu a dat curs unui dialog. În ceea ce priveşte activităţile prin care s-a telefonat insistent şi repetat în cercul familiei mele şi a prietenilor mei a durat o zi jumătate. Contul meu de e-mail e la fel de sigur cum sunt toate conturile de e-mail din toată lumea. Există un cont personal, unul pentru adresele de mail de serviciu. Fiecare se bucură de nivelul de protecţie necesar pentru astfel de funcţii. Mailurile de serviciu sunt protejate într-un anumite fel, în rest, am un cont de e-mail ca orice altă persoană. Nu ştiu ce au găsit, nu mă interesează. Sunt un om extrem de corectă, am fost corectă şi voi fi corectă şi nu am nicio îndoială cu privire la nicio informaţie pe care orice persoană din lumea asta ar putea să o găsească. Nu am niciun fel de emoţie. Pot să caute, cum au căutat şi în trecut, probabil investigaţii despre ce fac şi am făcut au făcut şi jurnalişti, dar nu am niciun fel de emoţie cu privire la nimic din ce s-ar putea afla”, a mai comentat Laura Codruţa Kovesi în cadrul interviului, conform evz.ro.

În cadrul aceluiaşi interviu, şefa DNA a spus, răspunzând unei întrebări: “Cu siguranţă nu candidez la Preşedinţie, nu intru în politică, o să îmi continui activitatea în segmentul judiciar. Doar aici mă pricep şi aici îmi place să lucrez. Nu o să intru în politică niciodată şi cei care sunt stresaţi că o sa intru în politică, să stea liniştiţi. Mai bine să fie speriaţi că rămân la DNA. Cei care se sperie şi lansează aceste zvonuri neadevărate. Cineva lansează intenţionat aceste afirmaţii. Nu doresc să folosesc această funcţie pentru a obţine un avantaj într-o eventuală carieră politică pe care nu mi-o doresc. Când voi termina mandatul voi avea 46 de ani şi am un plan foarte bine stabilit pentru viaţa mea, atât profesională, cât şi personală. Nu îmi doresc să activez în nici un alt mediu decât cel juridic. O să vedem dacă rămân în ţară. O astfel de decizie nu trebuie să o fac eu publică aici. În trei ani lucrurile se mai schimbă”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367