REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Coiciu: "N-am condus prost RATC, cum zice Mazăre"; Mazăre: "Nu-l punem înapoi director"

Coiciu: "N-am condus prost RATC, cum zice Mazăre"; Mazăre: "Nu-l punem înapoi director"

Replica API 21 septembrie 2013 | 00:00 353

Primarul Constanţei plănuieşte delegarea de gestiune a transportului în comun

Primarul Constanţei plănuieşte delegarea de gestiune a transportului în comun

Regia Autonomă de Transport în Comun (RATC) Constanţa a câştigat, definitiv şi irevocabil, la Curtea de Apel, procesul cu Casa Judeţeană de Pensii. Este vorba despre dosarul privind recuperarea unor debite din 2011 pe care Casa de Pensii rebuie să le plătească Regiei de Transport în Comun, reprezentând contravaloarea abonamentelor gratuite pe mijloacele de transport în comun. Astfel, în perioada imediat următoare, în contul instituţiei va intra suma de 67 miliarde de lei.

Prima victorie a RATC-ul în faţa Casei de Pensii a avut loc la începutul anului curent, la Tribunalul Constanţa, însă reprezentanţii celei din urmă instituţii au efectuat recurs, la Curtea de Apel. Instanţa de aici, după luni de zile de judecată, a dat în sfârşit verdictul. RATC are dreptate, iar pârâta, în speţă Casa de Pensii, trebuie să plătească datoriile. "Eu, Dumitru Coiciu, am câştigat procesul. Este vorba despre drepturile din 2011 pe care Casa trebuie să le plătească. Coiciu nu a condus prost regia, cum a spus primarul Radu Mazăre. Uite că am câştigat procesul şi o să le câştig şi pe celelalte de la Tribunal. Banii vor intra cât de curând în cont", a declarat, pentru "Replica", directorul adjunct al RATC, Dumitru Coiciu. Celelalte procese despre care acesta face referire sunt în număr de trei. Unul reprezintă contravaloarea abonamentelor gratuite pe anul 2012, altul pe anul 2013, şi încă unul 2010. Ce va face RATC-ul cu banii? "O parte se duce la ANAF, alta la salariaţi şi către furnizori. Uite că regia nu o să se scufunde, cum vor unii", a precizat Coiciu. Întrebat dacă s-ar reîntoarce pe postul de director general al regiei, acesta a răspuns, ferm: "Eu nu mă mai întorc. De unde am plecat, nu mă întorc", a încheiat directorul adjunct. Amintim că, în urmă cu câteva luni, a fost luată decizia înlocuirii lui Dumitru Coiciu din funcţia de director general, cu Ovidiu Tănase. Ulterior, primarul Constanţei, Radu Mazăre, dădea de înţeles că problema procesului cu Casa de Pensii este din vina fostului manager al RATC, adică a lui Dumitru Coiciu. Întrebat, în cursul zilei de vineri, ce părere are despre faptul că RATC a câştigat în instanţă şi dacă acest lucru schimbă ceva în privinţa fostului director general, Mazăre a declarat: "Nu îl repunem în funcţie pe Coiciu, iar despre proces ştiu că au câştigat şi vor mai câştiga, dar trebuie văzut ce se întâmplă cu penalităţile. În mod normal acestea trebuiesc plătite tot de cei care nu au dat banii, nu constănţenii trebuie să plătească". Ca urmare a discuţiilor despre privatizarea RATC, edilul a continuat precizând că se doreşte o delegare de gestiune, se urmăreşte scoaterea la licitaţie a unui numar de 5-7 pachete care să includă trasee şi autobuze ale Regiei, astfel ca în orele de vârf să fie asigurat transportul cu autobuze, iar după să intre maşinile maxi-taxi pentru a fluidiza traficul. Se urmăreşte de asemenea şi asigurarea unei fluenţe a mijloacelor de transport pe intervale cuprinse între 5-10 minute, pentru ca cetăţenii Constanţei să nu aştepte foarte mult în staţii.

Mirela Sorina PASCAL, Roxana ROTARU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218