REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Colega de dosar a lui Şapera, din nou în atenţia magistraţilor: a fost arestată la domiciliu

Colega de dosar a lui Şapera, din nou în atenţia magistraţilor: a fost arestată la domiciliu

Replica API 3 iulie 2014 | 00:00 453

Evaziune fiscală şi instigare

Evaziune fiscală şi instigare

Colega de dosar a lui Cristian Şapera, respectiv Alina Antoanela Căulea, de 33 de ani, din Galaţi, a ajuns din nou în atenţia oamenilor legii, fiind arestată la domiciliu. Procurorii Curţii de Apel Constanţa o urmăreau încă de când a înşelat mai multe firme din ţară, acum ieşind la iveală alte detalii legate de evaziune fiscală şi instigare.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au documentat activitatea infracţională a unei femei, Alina Antoanela Căulea, în vârstă de 33 de ani, din judeţul Galaţi, care, în perioada iulie - noiembrie 2010 a determinat 5 bărbaţi să desfăşoare activităţi de evaziune fiscală în numele şi pe seama aceleiaşi societăţi comerciale. Mai exact, la solicitarea acesteia, 2 bărbaţi au preluat în mod fictiv părţile sociale ale societăţii comerciale pentru ca aceasta să fie folosită ulterior în scop exclusiv evazionist. Tot la solicitarea sa, alţi doi bărbaţi au procedat la întocmirea în fals a borderourilor de achiziţie ale unor cereale, în baza cărora au fost efectuate ridicări de numerar, în mod repetat, din contul bancar al societăţii deschis la o unitate bancară. Ulterior, toate aceste sume de bani erau însuşite de către femeie, în interes personal, ştiind că provin din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. Valoarea totală a prejudiciului cauzat bugetului consolidat al statului este de 3.271.417 lei. "Femeia a fost reţinută pe baza de ordonanţă, pentru 24 de ore, fiind cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de instigare la evaziune fiscală în formă continuată, instigare la fals material în înscrisuri oficiale şi spălare de bani, urmând a fi prezentată instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, celelalte 5 persoane fiind cercetate în stare de libertate", au spus reprezentanţii IPJ Constanţa. Aceasta a fost prezentată magistraţilor de la Curtea de Apel, care au decis, pe 2 iulie, să fie arestată la domiciliu.

Anchetă veche, multe nume şi multe zerouri

În anul 2012, Alina Antoanela Căulea a fost arestată alături de afaceristul Cristian Şapera, pentru iniţiere, constituire de grup infracţional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup. Atunci, 12 persoane au fost trimise în judecată, respectiv Marian Ghena,Viorel Sidău, Marian Cimpoeru, Petre Sidău, Marian Simuloiu, Daniel Cocârlea, Cristian Alexandru Carcea, Robert Alexandru Covaci, Cristian Şapera, Alina Antoanela Căulea, Daniel Ion Dima, Alexandru Dumbravă, Dorin Vişan, Răduţu Dima şi Marian Cojocaru, părţi civile fiind: Zurich Insurance Company LTD, Sol Maritima Services SRL Constanţa, Frigoglass Group SRL, Arctic SA Găeşti, Rulmenţi SA, Maison Mex, iar SC Toridec 2000 SRL era parte vătămată. Mai exact, indivizii mai sus menţionaţi au indus în eroare mai multe societăţi, aceştia însuşindu-şi anvelope în valoare de 400.000 de euro, iar ca paravan foloseau societăţile Patronul şi Argatul SRL şi Daiodra SRL din Constanţa, după care vindeau bunurile prin firma lui Cristian Şapera.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369