REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.2° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Colegii de „afaceri” ai lui Radu Nemeş, judecaţi pentru spălare de bani la Constanţa!

Colegii de „afaceri” ai lui Radu Nemeş, judecaţi pentru spălare de bani la Constanţa!

Replica API 15 decembrie 2016 | 23:37 527

Dosar

Dosar

Sandor Attila Kiss, George Guliu, Andrei Szucs şi Alexandru Iosif Gulya au fost trimişi în judecată pentru spălare de bani, dosarul fiind înregistrat la Tribunalul Constanţa. Precizăm că indivizii sunt mai vechi cunoştinţe ale oamenilor legii, fiind cercetaţi şi judecaţi în mega-dosare, alături chiar şi de Radu Nemeş. Spre exemplu, în 2010, cei mai sus menţionaţi erau cercetaţi alături de Radu Nemeş şi două societăţi comerciale, respectiv SC Excella Real Grup SRL şi SC Enviro Invest SRL sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală. Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, din probele administrate, în sarcina învinuiţilor Guliu George şi Nemeş Radu s-a reţinut faptul că aceştia, în numele şi pe seama SC Excella Real Grup SRL au efectuat o serie de tranzacţii comerciale cu mii de tone de combustibil fără înregistrarea veniturilor în evidenţele contabile ale societăţii , atestând în mod nereal faptul că ar fi achiziţionat combustibil de la Sc Enviro Invest SRL, reprezentată de învinuiţii Szucs Andrei, Kiss Sandor Attila, Gulya Alexandru Iosif.

Totodată, în sarcina învinuitului Szucs Andrei s-a mai reţinut faptul că, în perioada 17 decembrie 2008 – 24 martie 2009, în calitate de asociat unic şi administrator al SC Enviro Invest SRL a livrat circa 50.000 de tone de „păcură neconformă” către o altă societate comercială, fără a evidenţia în actele contabile ori în alte documente legale ale societăţii, operaţiunile comerciale efectuate şi veniturile realizate. Prejudiciul adus bugetului consolidat al statului a fost de peste 500.000 de euro. Și acesta este doar un exemple. Unii dintre cei menționați au apărut și în dosarul grupării infracţionale, cu ramuri răspândite în toată ţara, care se ocupa cu contrabandă cu ţigări şi plasare de dolari falşi pe piaţă, inclusiv cea de la malul mării. Astfel, după ce şase indivizi au ajuns după gratii, toţi din sud-vestul ţării, în urma unui flagrant „marca DIICOT”organizat într-un apartament situat la intrare în staţiunea Mamaia.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218