REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Colegiul Comercial Carol I sărbătoreşte Ziua Europeană a Limbilor Străine

Colegiul Comercial Carol I sărbătoreşte Ziua Europeană a Limbilor Străine

Replica API 28 septembrie 2017 | 00:00 531

Ziua de 26 septembrie a fost declarată de Consiliul Europei Ziua Europeană a Limbilor pentru a promova pluralismul lingvistic și diversitatea culturală. Manifestări diverse, destinate promovării cunoaşterii patrimoniului variat al culturilor, valorilor extrardinare pe care fiecare țară le vehiculează prin intermediul limbilor naționale și minoritare, au loc în toată lumea și ele sunt mediatizate prin site-uri care fac cunoscute evantaiul larg de activități .

Pentru elevii de la Colegiul “Carol I” coordonați de profesorii de limbă franceză și engleză, această zi reprezintă deja o tradiție și un prilej de manifestare a creativității prin organizarea de expoziții de afișe și colaje, proiecții multimedia și a unui spectacol. Iată câteva momente din programul pregătit de caroliști: moment umoristic Citoyen de l’Europe, interpretat de elevul Halil Ozdinc (clasa a XI-a H), moment coregrafic cu eleva Diana Leacă (clasa a XI-a A), Ritmuri internaţionale, dans clasa a XI-a G, poezie în limba franceză: Chanson de la Seine, J. Prévert recitată de Simion Eliza, Toma Eliza, Căutişanu Loredana (clasa a XI-a H) şi melodiile Dernière danse , interpretată de eleva Dascălu Irina (clasa a X-a H) şi Love yourself – interpretată de Manea Alexandra şi Baicu Florin (clasa a XI-a D). ”Considerând că, accesul la imensa moștenire culturală în limbile de origine contribuie la dezvoltarea mutuală și dă un sens cetățeniei europene eradicând xenofobia, rasismul, antisemitismul și intoleranța, Ziua limbilor străine capătă o dimensiune educativă deosebită petru tînăra generație”, potrivit reprezentanților unității școlare.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367