REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Colonelul Daniel Derioiu, primul interviu după ce a preluat conducerea Spitalului Județean Suceava: 'Suntem plini de adrenalină, muncim de dimineața până seara'

Colonelul Daniel Derioiu, primul interviu după ce a preluat conducerea Spitalului Județean Suceava: 'Suntem plini de adrenalină, muncim de dimineața până seara'

Replica API 10 aprilie 2020 | 00:00 1685

Noul director al Spitalului Suceava, colonelul Daniel Derioiu, a explicat, într-un interviu publicat pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naționale (MApN) că, alături de echipa sa, „muncește de dimineața până seara târziu”, adăugând că se gândește în fiecare zi la familia sa.

Colonelul Daniel Derioiu, directorul Spitalului Județean Suceava, a declarat într-un interviu publicat pe pagina de Facebook a MApN că dorește ca în perioada în care este detașat la Suceava să ajute populația să depășească aceată perioadă.

„Am primit această veste și ordinul de a mă deplasa în sprijinul populației din Suceava și cu emoție și cu dorința de a da tot ce e mai bun din mine și din experiența pe care am acumulat-o în aceste misiuni și exerciții în coaliția nord-atlantică, pentru a ajuta populația locală, care este greu încercată și pe semenii mei medici care au fost supuși la încercări cumplite pe perioada aceasta” , a declarat col. Daniel Derioiu.

Acesta susține că îl motivează dorința de a ajuta și de a pune la dispoziție toate cunoștințele și puterea sa de muncă.

„Rezistăm, deocamdată suntem bine, suntem plini de adrenalină, muncim de dimineața până seara târziu în aceste combinezoane de protecție pe care le purtăm pentru a fi protejați în mediul contaminat. Urmează acum să intrăm în zona secțiilor care găzduiesc pacienți contagioși, să facem recunoașteri pentru noi circuite epidemiologice, pentru a implementa aceste circuite în cursul zilei de astăzi. Din tura următoare dorim să facem ca acest spital să redevină funcțional, pentru că pacienții și sucevenii se uită la noi cu speranță și nu dorim să le amăgim așteptările”, a precizat noul manager al Spitalului Județean Suceava.

Daniel Derioriu se gândește la familia sa în fiecare zi.

„Am lăsat acasă o familie minunată, o fiică și pe soția mea, care sper că sunt bine și pe această cale le transmit cele mai bune gânduri și dragostea mea imensă”, a mai precizat medicul militar.

Acesta face și un apel către toți colegii săi din sistemul sanitar, spunându-le să fie alături de pacienți și de populație. „Este un efort colectiv, un efort supraomenesc și trebuie să avem conștiința împăcată că după ce trece această perioadă dificilă am făcut tot ce am putut, tot ce ne-a stat în putere și toate cunoștințele noastre și am salvat cât mai multe vieți și am redus suferința cât mai multor concetățeni de-ai noștri”, a explicat col. Daniel Derioiu.

Daniel Derioriu era, înaintea detașării la Suceava, director medical la Spitalul Militar Braşov. Acesta a intrat în armată în 1993, iar in 1999 a absolvit Institutul Medico-Militar București. Medicul are specializări în China și a fost plecat de două ori în misiune în teatrele de operații din Afganistan. În 2019 a participat la cel mai mare exercițiu de medicină militară organizat de NATO - Vigorous Warior 2019, unde a condus un spital militar militar ROL3, scrie stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ref. medicina militara, sunt de acord cu, comentariu de mai jos, cu mentiunea ca in afara de organizare si mai multa disciplina, nu sunt diferente prea mari intre militar si civil, poate doar faptul ca cei civili, nu toti, o parte, sunt mai bine pregatiti.Dar nu stiu care e diferenta intre cele doua la spagi, nu prea am informatii din spitale militare, desi cred ca si acolo se dau spagi, dar stiu ca-n spitalele civile spaga este sport olimpic, esti pur si simplu jupuit, si aici ma refer la spitalele de stat, exemplu ptr o banala operatie de apendicita spaga este 50% din salariu minim pe ec..
2
0
Au pus armata pt ca nu au voie sa se plnga de lipsuri. Medicii civili sunt de vina, nu lipsa protectiei,testelor, nu pacientii care au mintit. Vreti sa vedeti incompetenta,coruptie,habotnicie, haos? Haideti in spitslele militare unde un parvenit conduce tot pt ca ordinele se executa, nu se comenteaza. Haideti la spitalul gafencu! Inca o data sunt umiliti medicii civili in romania. Dar sunt cautati,apreciati,laudati peste tot in lume. Militari care nu au facut o zi de instructie fac armata cu medicii civili! Nu au o zi facuta in razboi,trateaza doar ce pacienti vor, dar acum sunt salvatorii ro.
3
3
suncesc din greu ca sa ne dea spitalul inainte de termen, trebea sa fie gata de o saptamana
3
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218