REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Colonelul Dima, un an la cârma IJJ Constanţa

Colonelul Dima, un an la cârma IJJ Constanţa

Replica API 18 februarie 2015 | 00:04 444

LA RAPORT!

LA RAPORT!

Una dintre schimbări se referă la schimbarea şefului Serviciului Organizare şi Coordonare Misiuni, respectiv Nicolae Pascu, care a trecut în fruntea unei alte subunităţi, la cerere, în locul său venind lt. colonel Ion Bordei „Este vorba de Compartimentul Misiuni, pe care l-am regândit şi, chiar recent, am încadrat funcţia de şef de Serviciu, în urma plecării, la cerere, din motive personale, a fostului şef. Am fost foarte mulţumit de activitatea lui, dar a trecut pe o funcţie la acelaşi nivel ierarhic, de comandant de detaşament, şi chiar sunt bucuros întrucât îl ştiu ca pe un tip de ispravă, care va face bine Subunităţii de Instanţe, unde trebuie să fii exact, precis şi să-ţi controlezi bine oamenii”, a declarat şeful IJJ Constanţa. Un alt lucru bun se leagă de apropierea, din ultima perioadă, a structurilor din Poliţie. „Cel puţin aşa am perceput eu de când am venit la comandă şi, în special de când este domnul Despescu (Bogdan Despescu – n.r.), care este un tip foarte deschis. Cred că împreună am găsit soluţii şi am rezolvat o mare parte din problemele care ne frământau la un moment dat. Ne-am sprijinit reciproc, cu oameni, cu informaţii şi, în final, iată că au câştigat cetăţenii, deşi Constanţa este un judeţ cu o cotă ridicată a infracţionalităţii, în special a celei stradale. Însă, rezolvarea situaţiilor care au dus aici este una bună. Sunt, cred, 98% rezolvate, astfel arată datele. În opinia mea, Constanţa este acum un oraş sigur”, a explicat colonelul.

Deficitul de personal s-a diminuat: este de 2%

„Din păcate, efectivele noastre de ordine publică nu sunt foarte numeroase, atât de numeroase cât aş fi vrut eu să încerc mai mult să sprijin activitatea Poliţiei, unde şi acolo există un deficit din punct de vedere al personalului. Şi spun acest lucru, pentru că Inspectoratul de Jandarmi acţionează cu 62% din efective pentru paza unor obiective de importanţă. Însă, deficitul de personal nu este unul mare. Am scos la concurs mai multe funcţii şi am reuşit să atragem din alte unităţi ale Jandarmeriei o serie de colegi care au completat locurile lipsă. Şi de aici au plecat către alte judeţe în ideea că s-au apropiat de casă, ceea ce este normal şi firesc. Indicatorii noştri sunt undeva între 700 şi 800, iar deficitul este de 2%. Când am preluat funcţia, deficitul era de 6%, dar erau şi mai puţini indicatori”, ne-a declarat inspectorul – şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa. Şi, trebuie să menţionăm că această performanţă de diminuare a deficitului de personal s-a realizat în condiţiile în care 15 jandarmi au ales să părăsească sistemul, din motive personale, pe parcursul anului 2014, îndreptându-se spre locuri de muncă mai bine plătite. Dintre aceştia, 3 au ieşit la pensie. Totodată, meţionăm că în ultimul an, în urma unei bune organizări, nu au fost probleme nici în vederea asigurării necesarului de carburant pentru autovehicule.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218