REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° ConstanÈ›a Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° ConstanÈ›a Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Colonelul Jianu, şeful ISU Dobrogea, ţinta unui escroc care se dădea drept medic şi cerea bani

Colonelul Jianu, şeful ISU Dobrogea, ţinta unui escroc care se dădea drept medic şi cerea bani

Replica API 23 august 2013 | 00:00 379

Ţeparul Nelu, prins în flagrant şi arestat

Å¢eparul Nelu, prins în flagrant ÅŸi arestat

Colonelul Viorel Jianu, ÅŸeful Inspectoratului pentru SituaÅ£ii de Urgenţă Dobrogea, a fost Å£inta escrocilor. Acesta a fost contactat telefonic de un individ, care s-a dat drept medic din cadrul unui spital, cerându-i bani pentru tratamentul unui tânăr. Dându-ÅŸi seama că este ceva necurat la mijloc, colonelul a sunat la PoliÅ£ie, fiind pus la cale un flagrant. Individul a fost prins: nu este vorba de un medic, ci de un bărbat care mai are un dosar penal tot într-un caz asemănător. Acesta a fost arestat preventiv pentru 29 de zile.

La data de 21 august a.c., poliÅ£iÅŸtii constănÅ£eni au fost sesizaÅ£i de către colonelul Jianu Viorel, ÅŸeful ISU Dobrogea, cu privire la faptul că o persoană necunoscută l-a contactat telefonic, declarând verbal ca este medic în cadrul unui spital din ConstanÅ£a, solicitând o sumă de bani pentru un tânăr care urmează un tratament medicamentos. În urma verificărilor, colonelul Jianu a constatat că persoana care sunase nu era medic în cadrul nici unui spital din ConstanÅ£a, motiv pentru care acesta a sesizat poliÅ£iÅŸtii din cadrul IPJ ConstanÅ£a, pentru organizarea unui flagrant. O echipă formată din poliÅ£iÅŸtii Serviciului de InvestigaÅ£ii Criminale ÅŸi Biroului de InvestigaÅ£ii Criminale - PoliÅ£ia Municipiului ConstanÅ£a a intervenit ÅŸi l-a prins în flagrant pe M.N., de 30 de ani, din ConstanÅ£a, în timp ce primea o sumă de bani de la reprezentanÅ£ii ISU Dobrogea. Totodată, poliÅ£iÅŸtii au constatat faptul că suspectul mai solicitase ÅŸi primise diferite sume de bani ÅŸi de la alte persoane. Faţă de M.N.s-a luat măsura reÅ£inerii pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, după care a fost prezentat Judecătoriei ConstanÅ£a cu propunere corespunzătoare, acesta alegându-se cu mandat de arestare preventivă pentru 29 zile. Potrivit datelor noastre, escrocul ar fi spus că sună din partea medicului Oana Cristina Arghir, din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie, moment în care colonelul Jianu ar fi contactat-o pentru a i se confirma cele solicitate. Medicul Arghir i-a spus că nu ÅŸtie despre ce este vorba, PoliÅ£ia intrând pe fir. "Am colaborat foarte bine cu poliÅ£iÅŸtii. Am înÅ£eles că au fost ÅŸi alte persoane care au fost în situaÅ£ia mea. Este un escroc cunoscut în domeniu, ca să spun aÅŸa. Åžtiind că principalul nostru domeniu de activitate este acela de a salva oameni, probabil că s-a gândit că suntem mai sensibili ÅŸi îi vom da banii. Mai are un dosar penal, era cunoscut de poliÅ£iÅŸti", a declarat, pentru "Replica" de ConstanÅ£a, colonelul Viorel Jianu, ÅŸeful ISU Dobrogea.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218