REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Colonelul Viorel Jianu: "Nu există riscul să rămânem fără personal în plin sezon estival"

Colonelul Viorel Jianu: "Nu există riscul să rămânem fără personal în plin sezon estival"

Replica API 2 iunie 2012 | 00:00 199

Interviu cu noul şef al ISU Dobrogea

Interviu cu noul şef al ISU Dobrogea

Colonelul Viorel Jianu a revenit la conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, pentru o perioadă de trei luni, începând de vineri, 1 iunie, acesta înlocuindu-l pe maiorul Ioan Ioniţă-Sîrb, a cărui detaşare a expirat. Colonelul Viorel Jianu ne-a acordat, vineri, în exclusivitate, primul interviu în calitate de inspector şef interimar. Acesta susţine că va continua proiectele demarate de fosta conducere, explicând că este o perioadă destul de aglomerată. Reamintim că Viorel Jianu a mai fost împuternicit în funcţia de inspector şef al inspectoratului în anul 2011, tot pentru o perioadă de trei luni.

Reporter: Care sunt priorităţile dumneavoastră imediat după numirea în funcţia de conducere a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea?

Col. Viorel Jianu: Priorităţile sunt aceleaşi care au fost şi până ieri (joi- n.r.). Am aceleaşi priorităţi având în vedere situaţia de la ISU Dobrogea, la nivelul judeţului Constanţa. Cel care vine la comandă preia automat toată problematica avută în vedere anterior. Aşa cum bine ştiţi, urmează alegerile locale şi suntem toţi angrenaţi în activităţi preventive la locaţiile unde se înfiinţează aceste secţii de votare. Ne pregătim, ne instruim, ne stabilim toate detaliile pentru această perioadă, întrucât vom avea un număr destul de important de locaţii unde o să asigurăm protecţia pe timpul procesului electoral. Mai este şi sezonul estival, campania agricolă, prevenire, gestionare situaţii de urgenţă. Cu asta ne ocupăm.

Rep.: Veţi face o evaluare a activităţii din decembrie şi până acum?

V.J: Evaluarea o face cel care până ieri (joi- n.r.) a fost împuternicit inspector şef în prezenţa, probabil, a reprezentanţilor Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. Momentan nu cunosc detalii, domnul inspector general este plecat într-o misiune.

Rep.: Cum se va rezolva problema celor 200 de militari, care riscă să fie daţi afară, urmare a scandalului angajărilor din 2007?

V.J.: Prefer să mă abţin pentru că nu am pregătire juridică ăn primul rând şi nu-mi permit să vorbesc. Având în vedere că este o acţiune în instanţă, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, rămâne să se decidă. După aceea ne conformăm.

Rep.: Ar exista riscul să rămâneţi fără personal angajat în plin sezon estival, mai ales că solicitările se vor dubla?

V.J.: Nu, nu cred. Suntem în Constanţa, în orice judeţ, care ar fi în această situaţie, s-ar lua măsuri imediate. Nu avem cum să facem rabat. La noi încă nu s-a încadrat promoţia 2011 de ofiţeri şi subofiţeri, din câte ştiu eu. Dacă este să apară problema aceasta, probabil toată promoţia 2011ar putea să vină la Constanţa. Dar nu ştiu ce să spun. Momentan nu avem detalii pentru a putea comenta.

Rep.: Ce ar mai trebui trecut pe lista cu dotări ISU?

V.J.: Avem acest Program Operaţional Regional, care este încă în derulare. Într-adevăr, la noi a fost o întârziere din diferite motive obiective şi subiective. Din dorinţa de a lua ce-i mai bun, am întârziat puţin. Însă, programul este în derulare, urmează să primim autospeciale de stins incendiile, autospeciale pentru descarcerare, ambulanţe. Aşa cum au primit şi celelalte regiuni din ţară. Sperăm că până în toamnă se rezolvă. Mai avem un Program Operaţional Sectorial cu Bulgaria, mai există unul tranfrontalier cu zona Dunării, care este în derulare. Deci, lucrurile se îndreaptă spre bine din punct de vedere al dotărilor.

Rep.: Pe ce perioadă asiguraţi conducerea ISU Dobrogea?

V.J.: Pe o perioadă de trei luni după care vom vedea ce o mai fi.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108