REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Colorează-ţi viaţa altfel, fără droguri!

Colorează-ţi viaţa altfel, fără droguri!

Replica API 22 martie 2013 | 00:00 450

Consumul drogurilor în rândul adolescenţilor a ajuns să înregistreze cote alarmante.Întreaga societate nu ar trebui să stea nepăsătoare în faţa acestui fenomen, care distruge pur şi simplu personalitatea şi deviază comportamentul copiilor. Joi, 21 martie, a.c.,începând cu ora 11.00, la sediul Bibliotecii Judeţene "I.N.Roman" din municipiul Constanţa, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne prin Agenţia Naţională Antidrog, a lansat concursul naţional "Mesajul Meu Antidrog", aflat la a X-a ediţie, sub egida sloganului "Colorează-ţi Viaţa altfel... Fără Droguri!".

"Se lansează această a X-a ediţie a proiectului care se implementează la nivel naţional. S-a dovedit că a fost un proiect de succes şi că implicarea elevilor denotăun grad de responsabilitate al acestora care vine în sprijinul nostru pentru a gestiona mult mai bine şi a ţine sub control ceea ce înseamnă consumul de droguri licite şi ilicite2, a declarat pentru "Replica", Iulian Unguru, coordonatorul Centrului Antidrog Constanţa .Cu acest prilej, a avut loc şi premierea câştigătorului locului III la nivel naţional, secţiunea grafică, din ediţia a IX-a a acestui concurs, respectiv a elevei Vasile Violeta Teodora, absolventă a Colegiului Tehnic " Nicolae Titulescu" din municipiul Medgidia, Judeţul Constanţa. Agenţia Naţională Antidrog, ca instituţie cu rol integrator al politicilor publice antidrog, prin intermediul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanta având ca parteneri locali Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa şi Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret, foloseşte acest prilej pentru a iniţia concursul naţional "Mesajul Meu Antidrog"- ediţia aX-a, adresat elevilor judeţului Constanţa din mediul gimnazial şi liceal, având ca scop creşterea gradului de informare pentru problematica drogurilor, prevenirea consumului de substanţe psihoactive şi încurajarea adoptării unui comportament sănătos. La eveniment care are ca scop menţinerea la un nivel scăzut al consumului de droguri, au participat Iulian Unguru, coordonatorul Centrului Antidrog Constanţa, Adriana Oprea, inspector general adjunct în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean, comisar şef de poliţie, Valentin Sandu, şef birou regional în cadrul Centrului Antidrog Constanţa, Carmen Lipan, psiholog specialist în educaţie şi învăţământ în cadrul Agenţiei Naţională Antidrog, preotul Vasile Rusnac, consilier social în cadrul Arhiepiscopiei.

Concursul naţional "Mesajul meu antidrog- ediţia a X- a" propune stimularea potenţialului artistic-creativ al elevilor, asigurarea posibilităţii de a participa într-o competiţie deschisă şi de a se exprima liber prin diverse mijloace artistice. Concursul este structurat pe 6 secţiuni: eseu literar, creaţie pagină web, film, fotografie digitală, arte vizuale, şi sport. Perioada de desfăşurare este cuprinsă între lunile marie şi mai ale anului în curs. Biserica Creştin-Ortodoxă se implică în aceste acţiuni şi consideră că adolescenţii ar trebui să găsească în timpul liber modalităţi de petrecere al acestuia într-un mod plăcut dar şi util în acelaşi timp şi care nu dăunează sănătăţii. " Referitor la atitudinea pe care trebuie să o aibă tinerii cu privire la debutul fumatului şi al consumului de alcool şi droguri, aceasta poate fi influenţată pozitiv de colaborarea dintre instituţiile statului (Agenţia Naţională Antidrog, serviciile sociale, şcoală) cu biserica şi familia. Întrucât impactul media asupra tinerilor în ceea ce priveşte modelul de viaţă nu este întotdeauna cel pe care îl dorim. Propunerea de alternative a petrecerii timpului liber, a activităţilor extraşcolare şi a planificării timpului liber în general este o premisă a reuşitei în viaţă a oricărui tânăr. Însăşi morala creştină se împotriveşte unui stil de viaţă care duce la înrobirea fiinţei umane, întrucât aceasta contravine principiului comuniunii", a declarat, pentru "Replica", preotul Vasile Rusnac, consilier social în cadrul Arhiepiscopiei.

Marieta ŞTEFAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108