REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
19.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Coman, CONDAMNAT în dosarul perdelelor forestiere, și-a FALIMENTAT una din FIRME!

Coman, CONDAMNAT în dosarul perdelelor forestiere, și-a FALIMENTAT una din FIRME!

Replica API 17 mai 2021 | 23:12 4022

Victor Aurelian Coman, fost consilier local la Aliman şi lider PSD, stăpân peste sute de hectare de podgorie şi partener de afaceri cu fostul secretar de stat Gheorghe Albu, și-a băgat una din firme în faliment. Este vorba despre Coman Victor Aurelian PFA, cu sediul în Aliman. Instanța a admis, recent, cererea ANAF de intrare a persoanei fizice autorizate în faliment. Coman a contestat măsura, din spatele gratiilor. Precizăm că afaceristul se află în penitenciar, după ce a fost condamnat în dosarul în dosarul perdelelor forestiere, al lui Nicușor Constantinescu.

Coman şi asociatul său, Daniel Dan Popa au înfiinţat pe 22.01.2013 firma Vidal Silva SRL, cu sediul în satul Aliman, având ca domeniu de activitate silvicultura şi alte activităţi forestiere. Zece luni mai târziu, pe 01.10.2013, firma din Aliman a fost aleasă de Regia Naţională a Pădurilor Romsilva RA pentru defrişarea terenului şi pregătirea solului pentru împădurire în ocoalele silvice din Băneasa şi Cernavodă, servicii pentru care Vidal Silva la primi 900.099 lei, fără TVA. Afaceristul Victor Aurelian Coman, care a reuşit performanţa de a primi un contract de miliarde de la stat cu o firmă înfiinţată cu doar câteva luni înainte, este fiul fostului primar comunist al comunei, Nicolae Coman, consilier local în Aliman, demisionar, în legislatura 2008- 2012 şi vicepreşedinte PSD. Coman deţine firme precum Rom Coman SRL, Agrozootehnica SRL, Agropan Compus SRL şi are în proprietate, directă sau indirectă, sute de hectare de podgorie în zona Aliman.

Asociatul său, Daniel Dan Popa, a falimentat Agrostral SA, firmă care administra peste 550 de hectare de vie, ale proprietarilor din Aliman, condusă, o bună perioadă de timp de Coman senior. După ce a falimentat-o, Popa a vândut Agrostral, cu toate sutele de hectare ale oamenilor, familiei fostului secretar de stat la Agricultură Gheorghe Albu.

Victor Aurelian Coman la 5 ani și 4 luni cu executare

Victor Aurelian Coman a fost consilier local al comunei Aliman şi membru de bază al organizaţiei locale a PSD. Daniel Dan Popa şi Victor Aurelian Coman au fost condamnați în dosarul pădurilor forestiere al lui Nicuşor Constantinescu. În sarcina celor doi s-au reținut infracțiunile concurente de: complicitate la abuz în serviciu în formă continuată (2 infracțiuni), constituirea unui grup infracțional organizat, transmitere fictivă a părților sociale în scopul sustragerii de la urmărirea penală, evaziune fiscală (3 infracțiuni), spălare a banilor. În sarcina firmei lor, SC ROM COMAN SRL, în s-au reținut infracțiunile concurente de: complicitate la abuz în serviciu în formă continuată (2 infracțiuni), constituirea unui grup infracțional organizat. Popa Daniel Dan a primit, în 2019, 5 ani şi 4 luni închisoare, iar Aurelian Victor Coman-condamnat la 5 ani şi 4 luni.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Isi merita soarta cu totii
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218