REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Comandamentul Flotei, lăsat în paragină şi cu Certificatul de urbanism expirat!

Comandamentul Flotei, lăsat în paragină şi cu Certificatul de urbanism expirat!

Replica API 11 aprilie 2017 | 10:48 1489

Comandamentul Flotei, unul dintre monumentele istorice ale municipiului Constanța este "părăsit" de mai bine de doi ani de zile. Militarii constănțeni precum și ceilalți angajați civili ai instituției și-au mutat sediul în care își desfășoară activitatea din motive de… reparații capitale.

Comandamentul Flotei, monument istoric în fața căruia an de an se organizeazau manifestații marinărești, precum manifestațiile cu ocazia Zilei Marine Române. Mii de turiști veneau să privească spectacolul organizat în fața Comandamentului Flotei. Acum tot ceea ce a rămas este clădirea înaltă… lăsată în paragină, deși reprezentanții Forțelor Navale Române au precizat că se află în reparații capitale. “Comandamentul Flotei a fost predat pentru reparații capitale la sfârșitul anului 2015. Noul sediu este situat pe strada Fulgerului nr. 99, lângă Academia Navală Constanța”, a declarat, pentru „Replica” de Constanța Lt. Cdor. Ion Burghișan.

Unitatea Militară 02542 Focşani a obţinut de la Primăria Constanţa, pe data de 18 august, Autorizaţia de Construire nr. 1218 pentru reabilitarea Cazărmii 477 de pe strada Remus Opreanu nr. 9 din Constanţa, adică fostul sediu al Statului Major al Forţelor Navale UM 02150, acum Comandamentul Flotei. Obiectul actului emis de autoritatea publică locală constă în „Lucrări de intervenţie la Pavilionul A (C1) din Cazarma 477 Constanţa - consolidare şi reabilitare pavilion A, reparaţii capitale pavilion B (C2), refacere suprafeţe betonate, alei, parcări“.

Primăria municipiului Constanţa a eliberat, pe data de 27 februarie 2015 certificatul de urbanism pentru „Lucrări de intervenţie la Pavilionul A din Cazarma 477 Constanţa - consolidare şi reabilitare Pavilion A, reparaţii capitale Pavilion B, reabilitare branşament termoficare punct termic RADET, reabilitare reţea alimentare cu apă, reabilitare reţea canalizare, grup electrogen şi platformă betonată, racord electric subteran de joasă tensiune, refacere suprafeţe betonate, alei, parcări“.

Cu toate acestea, precizăm faptul că Certificatul de Urbanism a fost valabil până la 27 februarie 2017, în acest moment fiind expirat și potrivit reprezentanților Primăriei Constanța nu s-a cerut reînnoirea lui. În acest sens, la data de 27 noiembrie 2015 a fost depus cu scopul reparațiilor capital un anunț public privind emitere a acordului de mediu de către Agenția de Protecția mediului Constanța.

Comandamentul Flotei, monumentul istoric de la malul mării

Sediul Comandamentului Marinei Militare (cunoscut și ca Sediul Amiralității sau Comandamentul Flotei) este un monument istoric aflat pe teritoriul municipiului Constanța. Clădirea a fost construită între anii 1879 și 1881, după planurile arhitectului Alexandru Orăscu, în stil neoclasic cu frontoane. A servit inițial ca hotel, mai întâi numit "Terminus", apoi "Carol". Între anii 1924 și 1927 clădirea a fost supraetajată și a devenit cămin ofițeresc, fiind preluată de Cercul Militar. Din anul 1978 a devenit sediul Comandamentului Marinei Militare, iar în 1982-1983 clădirea a fost restaurată, păstrându-se stilul neoclasic.

Paula SOLOMON

VIDEO:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Am mai spus si ma repet: nu ne trebuie istorie,educatie,patriotism. Daca nu le ies banii fara munca politicienii nu se complica, sa nu-i doara capul. Iar noi avem o mare grija: cu sa stricam tot ce au facut bun parintii si bunicii si inaintasii nostri. Viitorul suna bine.
0
0
Mai este loc de vreun comentariu...? Stil romanesc !
0
0
auzi pavoazeaza Constanta cu oua si tirla de oi,de iepuri!bani sa refaca cazinoul,comandamentul,mozaicul,strada Stefan cel Mare;alesilor ,daca nu va duce creierul, mai documentati va la oameni care au invatat la timpul lor,care sint profesionisti, lasa ti Constanta pe mina oamenilor de calitate;ati facut ghiveci de betoane!!!!
0
0
care flota?
1
0
vedem in viitor ce persona fizica va fi proprietar.
6
0
Orice monument istoric din orasul asta, ar trebui reabilitat si pastrat...Ca nu ne mai intalnim noi cu asa ceva. Termopane si betoane or sa tot fie de acum incolo, dar cladiri in stil neoclasic, nu mai construieste nimeni. Haideti sa avem grija de orasul asta, ca e Casa noastra si ne reprezinta !
10
1
MDA. O locatie perfecta pentru turism irosita
12
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218