REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.2° Constanța Sâm., 13 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6789
33.2° Constanța Sâmbătă, 13 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6789
 

Comandant de navă, prins băut la volan

Comandant de navă, prins băut la volan

Virgil STOIAN 31 martie 2023 | 00:00 9580

Ghaleb Kanafani a fost acuzat că,  în timp ce încerca să iasă din portul Constanţa, a adresat ameninţări agenţilor de poliţie, ambii din cadrul Gărzii de Coastă Constanţa, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, creându-le astfel acestora o temere pentru viaţa şi integritatea lor fizică şi tulburând astfel ordinea şi liniştea publică. Condamnat atunci la 1 an, 10 luni și 10 zile de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj și tulburarea ordinii şi liniştii publice, iată că așa zisul comandant de vas a recidivat. Prins conducând beat și fără permis, bărbatul a fost condamnat la alți doi ani de închisoare. Prin contopirea pedepselor, Ghaleb Kanafani urmează să execute 3 ani și 9 luni de închisoare. Sentința nu este definitivă, apelul urmând a se judeca pe 2 noiembrie 2023.

Comandant de nava, prins baut la volan
Potrivit rechizitoriului, un agent de securitate aflat în timpul desfăşurării activităţilor conform fişei postului, a oprit la bariera din poarta de acces nr. 5 a Portului Constanţa, autoturismul inculpatul, iar la controlul efectuat acesta a prezentat un bon expirat. Şoferul autoturismului a dorit să îi dea suma de 10 lei pentru a-i facilita ieşirea din port, însă acesta i-a spus să tragă maşina în parcare şi să se deplaseze la dispecerat pentru a achita bonul, dar celălalt pasager al maşinii a început a-l ameninţa, spunându-i “te tai, îţi dau gaură slugă, ştii cine sunt eu, tu eşti o slugă”. Întrucât inculpatul a devenit foarte agresiv verbal, agentul a solicitat ajutorul lucrătorilor de poliţie care îşi desfăşurau activitatea la poarta de acces nr. 5. Poliţiştii de frontieră i-au adus la cunoştinţă persoanei că o să îi aplice o amendă pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, moment în care persoana în cauză a început să urle spunând ”cine eşti tu să-mi iei actele, eu sunt comandant de navă, bă mă duc la şeful tău, vă arăt eu vouă, vă caut mâine, vă aranjez eu, vă dezbrac, împingându-se în poliţiştii de frontieră”. Inculpatul nu a avut răbdarea necesară să aştepte până la completarea procesului-verbal, încercând să plece.

Comandant de nava, prins baut la volanMinuta judecătorească

Inculpatul a fost încătușat

Ghaleb Kanafani a continuat amenințările la adresa polițiștilor, dar și a agentului de securitate. Polițiștii au vrut să îi actele înapoi, îndemnându-l să se odihnească, însă a refuzat, s-a pus în genunchi şi a jurat că le va face felul, nu îi va lăsa aşa. După încă o încercare nereușită de a-i da actele,  polițiștii l-au încătuşat.

Elementul material al infracţiunii de ultraj s-a realizat prin adresarea de ameninţări privind integritatea fizică a lucrătorilor de poliţie: ”vă fac felul, vă dezbrac”, acestea fiind de natură a induce ideea unei posibile agresiuni fizice.  Urmarea imediată constă într-o stare de pericol pentru relaţiile sociale privind atât integritatea psihică a persoanelor şi autoritatea de stat, legătura de cauzalitate rezultând din chiar materialitatea faptei. Întrucât printr-o singură acţiune de tipul ameninţării inculpatul a lezat doi lucrători de poliţie în exercitarea atribuţiilor de serviciu, se va reţine concursul ideal între aceste două infracţiuni de ultraj.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Au un tupeu arabii astia mama mama! Sat fara caini romanica asta a noastra!
1
1
Daca is neamurile lu arafat normal ca te dezbraca.
0
0
Bine ca l-au saltat. Nu de alta,dar putea ajunge presedintele Romaniei ,ca doar am mai avut unul tot comandant de nava,tot recalcitrant din fire si filmat cum conducea dupa ce a iesit baut din restaurant.
5
0
La puscarie o sa iti iasa pe c_r arfele de vaporean.mars la cusca rabla drak
4
1
Cat de repede condamni un betiv care se umfla la niste gardieni. Un an si 10 luni rapid, dar hotii aia din conducerea tarii care se judeca de ani si ani de zile, iau cu suspendare pentru furturi si talharii de miliarde. Da, stiu, aia nu sunt pericol public..comandantul pwlii este.
9
3
Asa voi face Belengher tată. Mersi de sfat.
1
2
mai IO, nu mai bate campii cu ,,durerea doare, cucul si pupaza", ia-ti medicamentele la timp sau schimba iarba !
4
1
Nu vroia sa va dezbrace,era doar un om necăjit.De ați vrea sa faceti dreptate,a ți face o,dar nu vreți.Cucul si pupaza,ca durerea doare.
1
5
Nu vroia sa va dezbrace,era doar un om necăjit.De ați vrea sa faceti dreptate,a ți face o,dar nu vreți.Cucul si pupaza,ca durerea doare.
1
5

REPLICA

LOTO

6/49
43742103017
5/49
2224208296
joker
564213191