REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Comandorul Iancu Ciocioi a dat detalii despre pregătirile pentru înființarea Colegiului Militar „Al.I. Cuza” Constanța

Comandorul Iancu Ciocioi a dat detalii despre pregătirile pentru înființarea Colegiului Militar „Al.I. Cuza” Constanța

Replica API 16 august 2018 | 00:00 919

După 20 de ani de la desființare, Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” își va deschide din nou porțile. Cu un start „umbrit” de discuțiile apărute după decizia de a aloca noului colegiu militar sediul din cartierul Poarta 6 al Colegiului Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza”, pregătirile pentru deschiderea anului școlar 2018 – 2019 la noul colegiu militar constănțean sunt pe ultima sută de metri. Săptămâna viitoare, miercuri și joi, 22 și 23 august a.c., se va desfășura examenul de diferență pentru candidații proveniți de la liceele și colegiile civile care doresc să urmeze cursurile Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”.

Cât privește restul detaliilor, comandantul instituției, comandorul Iancu Ciocioi, a precizat pentru „Observator Militar” că au fost puse deja la punct.

„Spațiile de cazare și de învățământ sunt generoase, sunt 32 de săli de clasă, iar lucrările și întregul efort de igienizare și mobilare, încă în desfășurare, sunt în grafic și estimăm că totul va fi gata în a doua jumătate a lunii august.

Mobilierul și cazarmamentul sunt noi. Privim cu atenție la calendar și data de 5 septembrie este termenul-limită, atunci când vor sosi aici cei 200 de elevi, care trebuie să beneficieze de toate condițiile.

Pentru o parte a ținutelor s-au încheiat contracte cu operatori externi, iar altă parte este în lucru la croitoria Forțelor Navale. Ținuta va fi neagră, după modelul celor din celelalte licee militare, cu lampas albastru.

Majoritatea profesorilor a fost selectată și ei urmează să fie detașați în liceu, prin grija Inspectoratului de specialitate, iar unele funcții militare sunt încadrate, altele se vor încadra pe parcurs. Dacă procedurile pentru instructori nu ne vor permite să aducem, până la 5 septembrie, militarii de care este nevoie, se vor detașa din întreaga armată (preferabil din Forțele Navale), astfel încât activitatea să se desfășoare firesc.

Dar sunt convins că funcțiile de comandant de companie se vor încadra până la 5 septembrie. Să nu uităm că este o structură de învățământ cu un specific anume, unul militar, dar că avem de a face cu adolescenți, militari în formare, așa încât profilul acelora care îi vor instrui trebuie să fie unul aparte”, a afirmat comandorul Iancu Ciocioi, citat de „Observatorul Militar”.

De menționat că în anul școlar 2018 – 2019, colegiul militar își va desfășura activitatea la sediul din strada Dezrobirii, nr. 80, alături de Școala Militară de Maiștri Militari „Amiral Ion Murgescu”.

Comandorul Iancu Ciocioi este absolvent al Liceului militar de marină din Constanța, promoția 1986, al Academiei Navale, șef de promoție la Radioelectronică navală, în 1991, iar de-a lungul timpului a ocupat funcțiile de împuternicit şef birou învăţământ, Statul Major al Forţelor Navale, şef birou protecţia documentelor clasificate, protecţia fizică şi securitate industrială, Statul Major al Forţelor Navale, detaşat la Direcţia Management Resurse Umane - Secţia învăţământ militar, lector / instructor / instructor şef / instructor superior (şef catedra Electronică şi informatică), Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale ,,Amiral Ion Murgescu”, comandant unitate de luptă observare-transmisiuni şi electronică la V.Sm. 31 din Divizionul 339, cadru didactic asociat (asistent universitar, lector universitar), Academia Navală ,,Mircea cel Bătrân”.

F.B.

Ce profesori va avea la catedră, din toamnă, Colegiul Militar de Marină Constanța

Colegiul Militar din Constanța, „importantă bază de selecție” pentru viitorii militari!

http://presamil.ro/vreau-sa-fiu-acel-comandant-de-care-elevii-militari-au-nevoie/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nici nu are rost sa citesti ,astia de la lmm erau tauni,nu le intra nimica in debla,prin cadere intrau la scoala de maistrii,iar la academie muiepesede,javrele dracului,inca o data muiepesede
1
0
Din pacate marina comerciala nu mai reprezinta niciun interes din partea autoritatilor. O sa ajunga marinarinarii civili sa se scolarizeze prin strainatate. Insa mai apare un "dracnea"si saluta cu ocazia zilei marine pe toti marinarii care lucreaza pe nave sub pavilion romanes. Care nave, care pavilion- flota maritima comerciala a Romaniei este zero. Si din cate se pare si pregatirea viitorilor marinari va fi zero!
1
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108