REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Combinațiile interzise de alimente - de la carne cu pâine, până la fasole și brânză

Combinațiile interzise de alimente - de la carne cu pâine, până la fasole și brânză

Replica API 5 noiembrie 2020 | 00:00 1606

Mănânci numai alimente sănătoase, slabe în grăsimi, însă te simți veșnic balonat și acumulezi kilograme pe zi ce trece? E posibil să alegi greșit modul în care combini alimentele.

Alimentele sunt digerate cu ușurință atunci când sunt combinate în mod corect. Altfel, stomacul poate întâmpină probleme în timpul digestiei și așa apar tulburări precum constipația, diareea, greață, arsurile și nu numai.

Carne cu pâine și paște – carnea nu trebuie asociată niciodată cu alimentele bogate în carbohidrați. Asta pentru că stomacul nu poate digera așa cum trebuie această combinație și vor apărea simptomele indigestiei. Stomacul are nevoie de cel puțin o jumătate de oră între aceste două categorii de alimente, scrie doc.ro.

Pentru a ușura digestia, consumă carnea alături de salate proaspete. Există și credință că nu este sănătos să consumăm carnea împreună cu cartofi. Deși este într-adevăr o combinație "greoaie" pentru stomac, putem consumă carnea cu o cantitate mică de cartofi, dacă sunt gătiți la aburi sau la cuptor.

Paște cu sos de roșii – o combinație des întâlnită și considerată sănătoasă, această poate cauza senzația de oboseală acută după masă, întrucât stomacului ii este greu să digere combinația de carbohidrați (pastele) și mâncare acidă (sosul de roșii)

Cereale cu lapte – la fel că și fructele, și laptele este recomandat să se consume singur, cu câteva ore după și înainte de următoarea masă. Asociat cu cereale, laptele este foarte greu de digerat și produce tulburări digestive.

Brioșe și suc de fructe – această combinație vine la pachet cu multe calorii dar cu foarte puțini nutrienți. Dacă îți începi ziua cu o asemenea gustare, după ora prânzului foamea și poftele nesănătoase te vor atacă. Lipsa proteinelor și a fibrelor, combinată cu cantitatea mare de zahăr, îți vor da glicemia peste cap.

Fasole și brânză – această combinație se regăsește în mod deosebit în preparatele specific mexicane precum faimoșii naschos. Proteinele din produsele lactate asociate cu fasolea îngreunează extrem de tare digestia și produc balonare și flatulență.

Omletă cu brânză și carne – combinațiile de mai multe proteine îngreunează și ele digestia, așa că e mai bine să ne concentrăm asupra unui singur tip de proteine la o masă. Alege, mai degrabă, o omletă vegetariană.

Sandviș cu brânză topită – proteinele din brânză și amidonul din pâine nu fac echipa bună împreună. Atât proteinele, cât și amidonul au nevoie de enzime diferite, dar și de un nivel de aciditate diferit pentru a fi digerate. Consumate împreună, acestea obligă stomacul să digere prima dată proteinele, nu alimentul bogat în amidon. Amidonul nedigerat fermetează și se descompune, cauzând probleme digestive.

Fructe cu orice alt aliment - fructele nu trebuie consumate în asociere cu niciun alt aliment, întrucât acestea conțin zaharuri simple, care nu au nevoie să fie digerate. Asta înseamnă că acestea nu vor sta mult timp în stomac. Dacă mănânci fructe cu alte alimente, zaharurile din acestea vor stă prea mult timp în stomac și vor fermentă. Așadar, vor apărea simptome precum balonarea, flatulență și senzația de disconfort abdominal.

Banane și lapte - dacă ai senzația că un milkshake cu banane reprezintă o alegere bună, te înșeli. Această combinație îngreunează procesul de digestie, așa că e indicat să o eviți. Mai degrabă, bea un pahar cu lapte pe post de gustare între masă de dimineață și cea de prânz, iar apoi mănâncă o banană între masă de prânz și cea de seară.

Ulei de măsline și nuci – nu se recomandă combinarea uleiurilor vegetale cu nucile sau migdalele, întrucât grăsimile împiedică proteinele să fie digerate așa cum trebuie. Evita, așadar, salatele care conțin și ulei de măsline, dar și migdale sau nuci.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218