REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.6° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Combustibilul ciordit din Portul Constanţa se vinde ca pâinea caldă la colţul blocului

Combustibilul ciordit din Portul Constanţa se vinde ca pâinea caldă la colţul blocului

Replica API 10 decembrie 2013 | 00:00 218

Pe strada Lirei din cartierul Poarta 6 benzinarii numără banii

Pe strada Lirei din cartierul Poarta 6 benzinarii numără banii

Există şi constănţeni fericiţi. Dacă lumea disperă numai la gândul că ar putea creşte din nou preţul carburanţilor, alţii se bucură şi profită de acest lucru. În ultima categorie se află şi un bărbat din Poarta 6, care şi-a transformat porţiunea din faţa apartamentului din blocul în care locuieşte în magazin ambulant. Nu se fereşte să-şi expună marfa, respectiv motorina şi benzina, având clienţi din toate părţile Constanţei. La faţa locului au fost şi reporterii "Replica", aflând astfel mai multe date.

În cazul de faţă vorbim despre un bărbat din cartierul Poarta 6, care este cunoscut de toată lumea ca fiind vânzător de motorină şi benzină la preţuri accesibile. Nu se fereşte prea tare, respectivul expunându-şi marfa la vedere, chiar în faţa balconului, bloc FD11, situat pe strada Lirei. Acolo se poate observa cum mai multe bidoane stau frumos aliniate, apărate de o umbrelă. Şi chiar dacă nu este expus vreun afiş care să informeze trecătorul, vorba a circulat destul de repede, toată lumea ştiind ce se întâmplă acolo. Şi cum treaba nu este tocmai legală, vânzătorul stă cu ochii pe geam cât e ziulica de lungă, ieşind la orice mişcare i se pare suspectă. Aşa s-a întâmplat când la faţa locului au ajuns şi reporterii cotidianului "Replica" de Constanţa, bărbatul ieşind imediat în faţa "standului" însoţit de un alt individ. De aici a început discuţia, "clienţii" aflând că în cursul zilei de luni, 9 decembrie, magazinul ambulant a cam rămas fără marfă. Mai precis, pe "stoc" nu mai exista decât benzină, motorina urmând să vină a doua zi dimineaţa. "Doar benzină avem. Motorină, mâine. Pe la 7.30 dacă veniţi... Benzina e la acelaşi preţ", a spus bărbatul, sprijinit de peretele blocului şi cu ochii în toate direcţiile. 4,5 lei, atât costă litrul de carburant. La pompă, litrul de benzină variază între 5,50 şi 6,01 lei.

Două variante: ori marfă furată, ori din câmp, de la Castelu

Afacerea benzinarului din Poarta 6 nu este de ieri, de azi, ci de ani de zile, după cum ne spun oameni din zonă. Şi tot ei ne-au precizat că afaceristul cu pricina lucrează în Portul Constanţa, de unde şi aduce motorina şi benzina, pe când alte persoane susţin că le aduce tocmai din Nisipari, comuna Castelu. Cu alte cuvinte, există două variante: marfa provine fie din furturi de prin Portul Constanţa, fie din gropile care împânzesc terenurile din comuna Castelu, acolo unde o "poluare istorică" de la o conductă care în prezent este dezafectată continuă să dea de mâncare de ani de zile. Nici poliţiştii constănţeni nu sunt chiar străini de situaţie, pe numele individului fiind întocmite mai multe dosare penale. Însă, chiar dacă preţul este unul mic faţă de ceea ce găsim în benzinării, ne întrebăm şi care este calitatea acestor carburanţi. Nu trebuie să uităm de percheziţiile ce s-au derulat în data de 21 octombrie, în Călăraşi, vizate fiind persoane suspectate de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, tâlhărie şi furt calificat. Mai exact, a fost vorba de nişte indivizi, cu domiciliul în Călăraşi, care vindeau motorină la preţuri mici, 3,5 lei litrul, însă nu era altceva decât băutură răcoritoare de culoare galbenă, apă şi puţină motorină. Printre clienţi se aflau şi constănţeni.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218