REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Comercianţii de ocazie şi imobilele în paragină, în atenţia poliţiştilor locali

Comercianţii de ocazie şi imobilele în paragină, în atenţia poliţiştilor locali

Replica API 3 octombrie 2017 | 12:17 406

În perioada 01.09.2017-30.09.2017, Direcția Poliția Locală,prin serviciile Disciplina în construcții și afișajul stradal, Protecția mediului și Activitate comercială, a acționatpe raza municipiului Constanța în ceea ce privește respectarea normelor legale în vigoare.

Au fost soluționate 207sesizări privind Disciplina în construcții și afișajul stradal, Protecția mediului și Activitate comercială. Au fost încheiate 216 note de constatare și au fost emise 286 somații de prezentare documente sau de dispunere măsuri. Au fost trimise 300 adrese către persoane fizice și juridice. S-au întocmit 17 referate pentru soluționare pe cale judecătorească a măsurilor dispuse prin procesele verbale de sancționare a contravențiilor.

De asemenea, se arată într-un raport de activitate al Poliţiei Locale, s-au făcut 50 verificări ale intervențiilor în domeniul public. Totodată, a fost încheiată o notă de constatare conform H.C.L. 27/2016 privind aprobarea criteriilor de încadrare a imobilelor situate în municipiul Constanța în categoria clădirilor și terenurilor neîngrijite.

Au fost încheiate 117 procese-verbale de constatare și sancționare a contravențiilorîn conformitate cu prevederile Legii 50/1991 privind autorizarea lucrărilor de construcții,Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, OG 99/2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață, H.C.L 371/2016 Regulamentul privind organizarea și desfășurarea activităților comerciale și aserviciilor de piață în municipiul Constanța, H.C.L. 184/2013 privind îmbunătăţirea activităţilor de gospodărire, protecţia mediului, întreţinere şi înfrumuseţare a municipiului Constanţa. În baza acestor acte normative aufost aplicate amenzi în valoare de 76.300 lei.

Pe parcursul lunii septembrie, efective de polițiști locali în cooperare cu lucrători din cadrul I.P.J Constanța, Grupareade jandarmi mobilă “Tomis” Constanța și Inspectoratul Județean de Jandarmi Constanta au acţionat în sistem integrat pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale de pe raza municipiului Constanța.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In fata intrarii la Profi din Tomis ll, vinde o cucoana caree in cardasie cu politia locala.Ase cerceta cazul de ieri 02.10,2017 cand politia locala a musamalizat faptele comise de asa zisa precupeata. Dupa o mica discutie cu acesti sas zis politisti , cucoana vindea nestingherita. Baietii si-au luat dreptul ,spun gurile rele.Primaria Constanta sa verifice activitatea celor doi politisti din ziua respectiva si sa ia masuri drastice,
0
0
Toate pietele colcae de tigani,ca vanzatori ambulanti,de tigari si alte bunuri ce la detin,mai mult ca sigur in mod fraudulos.Ma intreb ,cum de sa ajuns in aceasta situatie,cred ca sunt 2 variiante--ori politia si jandarmerisunt atat de incompetente si nu pot starpi aceasta plaga parazitara,ori cei ce trebuie sa restabileasca ordinea sunt atat de corupti incat au devenit impotenti.cred ca a doua varianta e mai sigura,am vazut in piete cand politisti se bateau pe umar,in mod prieteneste cu vanzatori de tigari,deci sunt amici buni,nu????.
0
0
Ati amendat isi Primaria pentru Cazino,pentru Mozaic ,stadion si altele? Daca e lege sa fie pentru tori.Vor sa ia casele vechi pe doi lei, cum a procedat Mazare in Peninsula.Cu scheletul din portul Tomis ce faceti? Pe cine amendati?
0
0
POLITIA SI JANDARMERIA din constanta protejeaza in mod special bisnitarii de tigari care colcaie in toate pietele si alte locatii din constanta ..se vede zilnic cum se saluta intre ei si merg mai departe ..pana cand k au trecut deja 27 ani !...ce mizerie de oameni si de institutii numai spun de oras o mahala tiganeasca - turceasca ..nicaieri in romania numai intalnesti asa ceva ..tie scarba sa intri in constanta din gara esti luat in primire doamne au niste mutre si fete de iti vine sa ei trenul inapoi ..unde e politia ...tine de sase ptr bisnitari ...
1
0
eliminati samsarii tigani lasati producatorii si preturile se vor echilibra nu se vrea producatorii nu dau spaga la politistii corupti ....
2
0
In legatura cu imobilele in paragina binenteles cu concursul tiganilor care practic au devastat la propriu locuintele ocupate abuziv, doar un cutremur ar mai face curatenie in orasul asta! Nepasarea aut. locale au dus la ce este astazi! De ex sa vina reprezentatii primariei pe strada Agricultorilor chiar langa liceul cu program sportiv nicolae rotaru unde sunt 2 cladiri ocupate de tigani care trebuiesc demolate imediat deoarece sunt un adevarat pericol ptr trecatori si vecinii alaturati, si mai ales ptr elevii care merga la scoala! Doamne fereste sa se intample vreo nenorocire! Vrem rezultate
1
0
Domnule Turnatot, Spagar de Mamaia si Director Encica Dragut , cum te poti preta sa amendezi miciii comercianti!? Atata dezastru in mamaia si atata spaga!!!
0
0
Scoateti tigani din piete ei cumpara cu 20bani si le vinde cu 2lei pai nirmal k e scump ei scumpesc fara sa faca nimic
1
0
Adica ATI ocrotit tiganii din piete SI ATI amendat micii producatori care nu au loc in piete. ATI luat spagi de la cladiri neingrijite. ATI ocrotit maidanezii SI interlopii. Succesuri.
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614