REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.9° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
17.9° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Comisar european, vești bune pentru România, după Raportul MCV: E exclusă activarea articolului 7

Comisar european, vești bune pentru România, după Raportul MCV: E exclusă activarea articolului 7

Replica API 23 octombrie 2019 | 00:00 238

Comisarul european pentru Migrație și Afaceri Interne Dimitris Avramopoulos nu consideră că ar putea fi activat articolul 7, prin care un stat membru poate pierde dreptul de vot în Consiliul UE, în cazul României, în contextul criticilor din raportul MCV publicat marți, scrie Mediafax.

Oficialul european a adăugat că obiectivele de referință privind sistemul judiciar din România rămân deschise.

„Mergi prea departe. Raportul se concentrează pe pașii deja luați de autoritățile române și bulgare din noiembrie 2018. Raportul în cazul Bulgariei arată că progresul a continuat în ultimul an și notează angajamentul autorităților bulgare să continue eforturile de a se adresa provocărilor rămase. Pe această bază, Comisia concluzionează că progresul este suficient pentru a ridica MCV și continuarea monitorizării a provocărilor rămase prin alte proceduri naționale și la nivelul UE. Comisia va aștepta opinia Consiliului European și a Parlamentului European, înainte de a lua decizia finală”, a declarat Dimitris Avramopoulos, comisarul european pe Migrație, Afaceri Interne și Cetățenie, întrebat despre posibilitatea ca articolul 7 din Tratatul UE să fie activat în cazul României.

„În privința României, involuțiile din noiembrie 2018 au continuat și România nu s-a angajat cu recomandările adiționale din noiembrie 2018. Astfel, toate obiectivele de referință rămân deschise pentru România. Comisia e încrezătoare că România va putea da un imbold nou la a îndeplini obiectivele din MCV”, a completat comisarul european.

Comisia Europeană subliniază, într-un comunicat privind raportul MCV, că s-a constatat, în România, o involuție față de progresele din anii precedenți, ceea ce reprezintă o sursă de preocupare majoră, subliniind că regretă că țara noastră nu a pus în aplicare recomandările din 2018.

CE a adoptat, marți, ultimul raport privind evoluția situației din România în domeniul reformei sistemului judiciar și al luptei împotriva corupției, în contextul angajamentelor asumate de țara noastră în cadrul mecanismului de cooperare și de verificare (MCV).

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369