REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Comisarii OPC, controale la depozitele de lemne din Constanța

Comisarii OPC, controale la depozitele de lemne din Constanța

Replica API 15 ianuarie 2020 | 01:40 784

Comisarii OPC au făcut verificări zilele acestea la depozitele de lemne din municipiul Constanța dar și din județ. Astfel, au fost constatate nereguli, iar cei care nu au respectat dreptul consumatorului au fost sancționați sau amendați.

Acțiunea copisarilor OPC vizează comerțul cu lemne de foc și este încă în desfășurare. În oraș, aceste controale au avut loc la depozitele din zona Baba Novac, cele din zona de lângă Arabesque dar și cele de pe străzile adiacente. Astfel, fiind constatate nereguli au fost aplicate nu mai puțin de 5 amenzi și 6 avertismente. Potrivit reprezentanților OPC, cele 5 depozite amendate au mai multe puncte de lucru în oraș dar și în județ. 6 avertismente au fost date pentru comportamentul incorect în relația cu consumatorii și anume neafisarea prețului și mai ales a esenșei lemnului și calității acestuia. Depozitelor controlate le-a fost impusă implementarea unui sistem de măsurare a volumului de lemn, fiind astfel mai ușor de evaluat de către consumatori.

În această situație, ceea ce era pretins ca metru ster de lemne, era de fapt o unitate de măsură proprie a fiecarui comerciant, introducând în eroare consumatorul. Mai ales că cei care aleg această formă de încălzire, nu trebuie prejudiciați pentru că o mare parte dintre aceștia au posibilități financiare precare.

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ma doare in basca vand lemne la metru il fac cat vreau si tona la mine are 600kg am angajatii puscariasi si boschetari fara carte de munca la controale il sun pe TOMESCU de La ANTIFRAUDA. Horia vezi de treaba ta fraier coclit ca daca ma enevezi pun ITM PE TINE ca si asa i am cumparat ca au venit de 3 ori si au dat amenzi ca m au gasit cu 5 angajati dar AM FURAT PROCESELE VERBALE DIN SEDIUL ITM CU UN INSPECTOR ca sa nu fie DAPTA PENALA doar sunt ISMECHER
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102