REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Comisarul european pentru sănătate avertizează statele UE că se impun măsuri pentru a evita izolarea

Comisarul european pentru sănătate avertizează statele UE că se impun măsuri pentru a evita izolarea

Replica API 16 octombrie 2020 | 00:00 1116

Comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides, le-a cerut joi statelor membre ale UE să facă tot ce este necesar pentru ''a evita o izolare generalizată'', într-un moment în care accelerarea epidemiei determină tot mai multe state europene să înăsprească măsurile antiepidemice, transmite AFP, citată de Agerpres.

Stella Kyriakides

''Primul meu mesaj către statele membre astăzi este un mesaj de urgenţă. Nu mai avem timp. Toată lumea trebuie să facă ceea ce este necesar pentru a evita efectele devastatoare din punct de vedere social, economic şi sanitar al unei izolări generalizate'', a spus comisarul european la o conferinţă de presă.

Ea şi-a exprimat ''o mare îngrijorare'' faţă de ''creşterea din ce în ce mai rapidă a ratei de infectare în întreaga UE'', mai ales creşterea numărului de spitalizări, a cazurilor severe şi deceselor.

''Trebuie să ne pregătim toţi pentru următoarele etape'', a continuat Stella Kyriakides, prezentând o propunere a Comisiei Europene pentru coordonarea strategiilor de vaccinare.

''Nu vom putea să inversăm tendinţa de azi pe mâine, dar cu un vaccin toată lumea trebuie să fie pregătită'', a subliniat ea, după ce executivul comunitar a încheiat acorduri cu unii dintre producătorii unor potenţiale vaccinuri împotriva COVID-19.

Întrebată despre data când un asemenea vaccin ar putea fi disponibil, comisarul european a răspuns că nu doreşte să ''speculeze''. ''Am putea avea primul vaccin disponibil până la începutul anului viitor, dar aceasta depinde de rezultatele testelor de fază a treia şi de avizul agenţiei europene a medicamentelor, care este crucial pentru noi'', a explicat Stella Kyriakides.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218