REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Comisarul european Vera Jourova: Politica de dreapta şi social media alimentează violenţa împotriva femeilor

Comisarul european Vera Jourova: Politica de dreapta şi social media alimentează violenţa împotriva femeilor

Replica API 26 aprilie 2019 | 00:00 391

Vera Jourova

Comisarul european pentru justiţie şi egalitate de gen, Vera Jourova, a afirmat miercuri într-un interviu că tentativele de a pune capăt violenţei împotriva femeilor şi a fetelor în Uniunea Europeană se izbesc de un amestec de politică de dreapta şi de social media care inflamează sexismul şi stereotipurile, relatează joi agenţia Reuters.

Potrivit comisarului european, s-au făcut paşi puţini în reducerea violenţei de gen, în pofida legislaţiei, a campaniilor de educaţie, a aplicării legii şi a sistemelor de justiţie.

Una din trei femei din Uniunea Europeană a fost supusă violenţei fizice sau sexuale în ultimii cinci ani, arată cele mai recente date ale Institutului UE pentru egalitate de gen.

''Nu există încă progrese'', a declarat dna Jourova, aflată la New York pentru a se întâlni cu oficiali ai Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU).

''În unele state, vedem chiar un regres în raport cu vechile valori conservatoare, poziţie potrivit căreia femeia trebuie să stea la bucătărie şi în dormitor, ca s-o spun de-a dreptul'', a declarat comisarul european.

Partidele de dreapta profită de teama şi de anxietatea referitoare la perspectivele financiare, schimbările tehnologice şi ameninţările de ordin securitar pentru a le promite oamenilor o întoarcere în vremurile mai bune din trecut, a afirmat dna Jourova, adăugând: ''Peste tot sunt active partide de extrema dreaptă''.

Potrivit dnei Jourova, imaginile de modă veche, din vremuri mai bune, înfăţişează persistent stereotipuri negative despre femei şi în raport cu femeile, ''că un anume tip de violenţă este inevitabil sau chiar normal''.

Pe social media, femeile sunt ţinta violenţei cibernetice şi majoritatea opiniilor comune se pot deplasa repede şi uşor de pe internet în cercuri politice influente, este de părere comisarul european, adăugând: ''Atunci drepturile femeilor şi drepturile comunităţii LGBT sunt în pericol''.

Vera Jourova, care îşi încheie mandatul de comisar european în octombrie 2019, a monitorizat eforturile de creştere a activităţii economice pentru femei, de majorare a salariilor, de impulsionare a implicării politice şi de reducere a violenţei de gen, dar, a conchis ea, ''este o treabă neterminată''.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369