REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Comisarul şef Pamfile, client de lux al curvelor lui Bosânceanu!?

Comisarul şef Pamfile, client de lux al curvelor lui Bosânceanu!?

Replica API 6 februarie 2012 | 00:00 337

Fostul şef al Serviciului Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Constanţa,

Fostul şef al Serviciului Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Constanţa,

În atenţia Tribunalului Constanţa s-a aflat, vineri, propunerea de prelungire a măsurii arestului preventiv în cazul afaceristului George Vergiliu Bosânceanu, acuzat de furt, evaziune fiscală, construcţii fără autorizaţii şi alte fapte stabilite de procurori. Acesta a fost arestat preventiv, pentru 29 de zile, împreună cu concubina sa, Adriana Ciocoiu, însă, în urma judecării recursului, magistraţii au decis reducerea perioadei arestului, de la 29 de zile la 15 zile, pentru Bosânceanu, iar faţă de Ciocoiu s-a dispus cercetarea în stare de libertate, cu obligaţia de a nu părăsi localitatea. Răspunsul instanţei ar urma să vină chiar azi, iar tot azi vă reamintim atât cuprinsul cererii depuse de procurori, dar vă dezvăluim şi picanterii pe care oamenii legii au "omis" să le menţioneze la modul oficial.

Astfel, în cererea procurorilor de prelungire a măsurii de arest în cazul lui Bosânceanu se face vorbire despre interceptarea unor conversaţii telefonice pe care inculpatul le-a avut cu mai multe persoane. Una dintre înregistrări scoate la iveală faptul că Bosânceanu le solicita subalternilor să mituiască reprezentanţii instituţiilor abilitate să controleze unităţile de cazare. "(...) Dacă un client îi reproşa că oferta concretă de la hoteluri diferă de oferta contractată, clientul nemulţumit era determinat să renunţe la plângere, prin violenţă sau ameninţări cu violenţă, sau lucrătorii diferitelor autorităţi statale erau subiecţi ai unor activităţi de corupţie. Deşi, la acest moment, dosarul nu se instrumentează şi prin prisma unor astfel de dispoziţii legale, facem trimitere cu titlu de exemplu la convorbirea din 30.08.2011, ora 12.42, când George Vergiliu Bosânceanu ordonă subordonaţilor să le "dilească şi lor ceva acolo într-un plic", în referire la lucrătoarele de la SANEPID care urmau să-i controleze hotelul", se arată în solicitarea transmisă Tribunalului Constanţa de către procurori. Totodată, mai menţionează procurorii, există posibile astfel de "relaţii la plic" şi cu angajaţi ai Fiscului, dar şi o "relaţie extrem de apropiată cu un fost şef de la o structură a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa cu care face protocoale şi se pare că-l ajută şi să beneficieze de servicii sexuale". Interesantă referire făcută de procurori, iar surse din rândul oamenilor legii îl indică şi pe cel care ar fi profitat de pe urma relaţiei cu Bosânceanu: ar fi vorba despre fostul şef al Serviciului Investigaţii Criminale, comisarul-şef Florian Pamfile. Incredibila dezvăluire vine abia acum, evident pe surse, când Florian Pamfile este un onorabil pensionar, care de-a lungul carierei a avut o relaţie bună de comunicare cu presa, oferind subiecte variate, de la zonele în care pot fi găsite prostituatele Constanţei, până la modul de acţiune al criminalilor.

Câţi bani "învârtea" Bosânceanu

Nu mai insistăm pe acest subiect foarte mult, întrucât distruge un "mit", însă trecem mai departe, la încasările reale ale afaceristului Bosânceanu. Bosânceanu încasa într-o singură lună, prin hotelul Histria, din Mamaia, mai mulţi bani decât declara pe tot anul la Fisc. Evident, după cum au constatat şi procurorii, este vorba despre bani negri, din care infractorul şi -a mai ridicat, complet ilegal, şi celelalte două hoteluri, din Constanţa. "(...) În data de 31.08.2011, orele 16.03, Bosânceanu George Vergiliu afirmă că numai în luna august 2011 au fost încasate 8.302.160.000 lei vechi, care bineînţeles că nu au nici o legătură cu contabilitatea", se arată în rechizitoriul procurorilor de la Parchetul Tribunalului. Suma este impresionantă, dacă ne raportăm la veniturile anuale declarate oficial de Bosânceanu la Fisc pentru firmele sale. Astfel, SC Domip Turism Histria SRL, înfiinţată în 1991, în prezent firmă de construcţii, nu a avut activitate în ultimii ani, în timp ce SC Bos Per Scorillo Star SRL a declarat pierderi de 313.271 lei în 2010, iar SC Gec Bos Histria SRL de 16.647 lei, în acelaşi interval. Doar SC Bos Per Scorilo SRL a mers pe plus în 2010, cu o cifră de afaceri de 87.794 lei (deşi încasa într-o singură lună de 10 ori mai mult!) 'i profit net de 84.144 lei. Pe de altă parte, ANAF execută silit Bos Per Scorillo pentru datorii la stat de 113.576 lei, precum şi Domip Turism Histria, pentru 150.259 lei.

Alexandra ANTON, Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367