REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Comisarul Tomescu de la Investigarea Fraudelor, cercetat disciplinar pentru tergiversarea unui dosar

Comisarul Tomescu de la Investigarea Fraudelor, cercetat disciplinar pentru tergiversarea unui dosar

Replica API 13 martie 2014 | 00:00 660

Colac peste pupăză, a fost văzut şi la masă cu un traficant!

Colac peste pupăză, a fost văzut şi la masă cu un traficant!

Comisarul şef Ioan Tomescu este pe cale să-şi piardă funcţia de şef al Serviciului de Investigare a Fraudelor al IPJ Constanţa, fiind cercetat disciplinar. Gura târgului spune că el a fost văzut, stând la o masă într-un restaurant din municipiu, cu traficantul de droguri libanez Khochaiche Khairallah Ismail, pe când adjunctul IPJ Constanţa Camil Manea menţionează că la mijloc este vorba de o cercetare mai veche. De situaţia lui Tomescu nu ar fi străini nici colegii, susţin alte surse, care mai menţionau, la un moment dat, că se încearcă ba debarcarea lui Camil Manea, ba a lui Constantin Dancu, actualul şef al IPJ Constanţa.

Comisarul - şef Ioan Tomescu şi-ar putea pierde funcţia de şef al Serviciului de Investigare a Fraudelor. Chiar dacă s-a speculat cum că totul ar fi pornit de la faptul că Tomescu a fost surprins în compania unui traficant de droguri libanez, prins în urmă cu ceva timp cu 30 de kilograme de cocaină, la un restaurant din municipiu, situat pe strada Mircea cel Bătrân, inspectorul-şef adjunct al IPJ Constanţa, comisarul-şef Camil Manea a menţionat că nu există nici o legătură şi că Tomescu era cercetat de mai mult timp, de aproximativ 1 an de zile. "Erau nişte nereguli care au dus la rezultate mai slabe", a spus Manea. Cât despre presupusa întâlnire a comisarului Tomescu cu traficantul de droguri libanez, Camil Manea a specificat că poate este vorba de o întâmplare, că a fost o coincidenţă să fie amândoi în acelaşi loc. Însă, un lucru este cert: a fost propusă înlocuirea lui din funcţia de şef al Serviciului pentru Investigarea Fraudelor. Între timp, comisarul Tomescu a intrat în concediu şi şi-a închis telefonul. Potrivit unor surse, el ar fi fost reclamat pentru tergiversarea unui dosar, motiv pentru care a intrat în atenţia Corpului de Control al MAI.

Cine este inculpatul Khochaiche Khairallah Ismail

Revenind la întâlnirea dintre cei doi, se pare că la mijlocul lunii februarie au fost zăriţi într-un restaurant de pe strada Mircea cel Bătrân, stând la aceeaşi masă şi discutând. "Tomescu era la masă cu familia, libanezul - la fel, când au descins mascaţii şi l-au săltat pe libanez", susţin anumite surse. Libanezul la care se referă sursele noastre este chiar Khochaiche Khairallah Ismail, care este directorul administrativ al firmei Welcome to paradise SRL, din Constanţa, care vroia să scoată o cantitate, respectiv vreo 30 de kilograme de cocaină, prin Portul Constanţa. De asemenea, în "acţiunea" de faţă ar fi implicaţi mai mulţi poliţişti de la Transporturi. Reamintim că procurorii DIICOT împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa au efectuat, în data de 14 februarie 2014, un număr de 8 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Constanţa, în cadrul unei acţiuni pe linia combaterii traficului de droguri de mare risc. Din probele aflate la dosar rezultă că inculpatul Khochaiche Khairallah Ismail, cetăţean libanez rezident în România împreună cu inculpatul Akran Alain, cetăţean francez de origine kuweitiană, au intrat în posesia unei importante cantităţi de cocaină care a fost introdusă pe teritoriul României prin Portul Constanţa şi că au întreprins acţiuni în vederea scoaterii din ţară, pe cale maritimă, a unei părţi din droguri, prin acelaşi port, în cursul zilei de 14.02.2014, prin intermediul unor persoane neidentificate până în prezent. În data anterior menţionată s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante, ocazie cu care a fost capturată cantitatea de aproximativ 30 kg de cocaină. Valoarea de piaţa a drogurilor se ridică la 3 milioane de euro, precizează oamenii legii.

Liliana CHIRU

Citeşte şi:

LINK

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108